Mažoretkinje i twirling klub Goričan trostruki prvaci u Cavtatu

Članovi mažoretkinja i twirling kluba Goričan vratili su se s državnog prvenstva koje je od 27. do 29. travnja održano u Cavtatu. Na natjecanju je sudjelovalo 900 natjecatelja i natjecateljica iz trideset gradova Hrvatske.

Mažoretkinje Goričan ušle su u malo društvo najuspješnijih timova natjecanja. Od ukupno trinaest koreografija s kojima su se predstavile, njih jedanaest nagrađeno je medaljama od čega su tri bile zlatne, šest srebrnih i dvije brončane. Bernard Barač u solo dance twirlu osvojio je prvo mjesto, a Tomislav Vranešić drugo u dance twirlu i u solo jedan štap. Ovim odličnim rezultatom izborili su plasman na europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Amsterdamu.

Juniorke u kategoriji s rekvizitima i u C kategoriji plasirale su se na prvo mjesto i tako osvojile dvostruki naslov državnih prvakinja i izborile put u Francusku ove godine. U Francusku još putuje i duet Ilaria – Bernard te Maja Blažić solo.

Zlatom su se okitile: Sara Lesinger, Josipa Marđetko, Izabel Vadlja, Lana Tisaj, Ivona Blažek, Klara Mesarić, Ilaria Ribić, Josipa Bašnec, Valentina Mikec, Ana Jakšić, Patricija Petric, Ivana Horvat, Petra Horvatić, Tajana Mati, Valentina Pongrac , Katarina Jakšić, Tomislav Vranešić, Bernard Barač, Viktorija Stanko, Lucija Višnjić,Maja Blažić i Petra Vugrinec.

U kategoriji dueta Bernard Barač i Maja Blažić osvojili su drugo mjesto, a u kategoriji Team twirl tim u sastavu Tomislav Vranešić, Bernard Barač, Ivona Blažek, Petra Vugrinec, Patricija Petrić i Maja Blažić bio je drugi kao i u kategoriji pompona. Duetu Bernard Barač i Ilaria Ribič pripalo je drugo mjesto, dok su Tajana Mati i Ivana Horvat bile treće. Maja Blažić u solu nastupu s rekvizitima osvojila je također treće mjesto.

Najmlađa skupina mažoretkinja natjecala se u kategoriji minime gdje su se u jakoj konkurenciji od jedanaest timova plasirali na četvrto mjesto. Treba naglasiti kako im je za dlaku izmakla bronca, ali ovaj rezultat je obećavajući za buduća natjecanja. Najmlađe trenira Maja Blažić.

Ova uspješna generacija mladih ljudi ponovno je dokazala kako se u gotovo nemogućim uvjetima postižu veliki rezultati. Dvije godine zaredom su prvaci Hrvatske u tradicionalnom mažoret plesu, ove godine po treći put, dok su 2009. godine bili su  prvaci Europe, a 2010. viceprvaci.

Koreografije s kojima se predstavljaju osmislila je i uvježbala trenerica i voditeljica Katarina Vahtarić-Lovrenčak koja je zajedno s njima zaslužna za ovakve rezultate. Mažoretkinje i twirling kluba Goričan zavaljuju svojoj trenerici, roditeljima, navijačima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i odlasku na ovo prvenstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije