Udruga “Pomoć neizlječivima” organizirala javnu tribinu

Udruga Pomoć neizlječivima u kotoripskom Župnom dvoru organizirala je javnu tribinu na kojoj se okupilo tridesetak mještana. Poznato je da udrugu vodi velika dobrotvorka Renata Marđetko i za nejzin humani rad nadaleko se čulo. 

Okupljeni su s puno pažnje i interesa pratili Renatinu vrlo iskrenu i nadasve neobičnu životnu priču od ranog djetinjstva, školovanja, volontiranja u Indiji i Engleskoj, do postdiplomskog studija u Velikoj Britaniji koji joj je donio titulu prvog magistra palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj. Sve je to protkano njenom velikom strašću za rad s ljudima koji su na kraju svog životnog puta s terminalno oboljelima i njihovim obiteljima.

Renata je na vrlo zanimljiv način približila svojim sumještanima osnove palijativne skrbi i nedostatak iste, te bezbrojne teškoće s kojima se susreću ljudi kad im u život uđe neizlječiva bolest. Ona pogađa pacijenta tako i njegove najbliže. Vođeni dobrim namjerama i toplinom srca, jedni drugima možemo puno pomoći u takvim situacijama, poručila je.

Prisutni su pokazali veliko zanimanje za uključivanje u rad udruge i već je dogovoren termin za radionicu koja će se održati u lipnju. Posebna zahvala upućena je župniku vlč. Marijanu Horvatu koji je bio dobar domaćin i ponudio prostore Župnog dvora za nova okupljanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije