NASTAVIO VISINSKE POHODE

NOVA AVANTURA MATIJE KRZNARA IZ NOVAKOVCA Uspon na Kilimanjaro i Uhuru – vrh slobode

Matija se ovih dana otisnuo u još jedan izniman pothvat – uspon na Kilimanjaro i vrh Uhuru, najviši samostojeći vrh u Africi

Napeto smo u siječnju pratili visinsku avanturu strastvenog mladog planinara Matije Krznara iz Novakovca tijekom njegova uspona na Aconcaguau, najviši vrh obiju Amerika, a Matija se ovih dana otisnuo u još jedan izniman pothvat – uspon na Kilimanjaro i vrh Uhuru, najviši samostojeći vrh u Africi visok 5.895 metara.

Na lokalnom jeziku svahili Uhuru znači sloboda, a penjući se do vrha i istražujući Kilimanjaro, Matija je prošao više ekoloških zona, od prašume i alpske pustinje do arktičke zone.

Svoj je uspon i ovaj put bilježio fotoaparatom, te će fotografije objaviti na svojem profilu na društvenim mrežama i osobnom blogu. Adresa je to na kojoj se može pratiti Matijin avanturistički projekt nazvan ‘Planine mojeg života’ i nastojanje da osvoji ‘planinarski sveti gral’ – sedam najviših vrhova svih kontinenata, u proširenoj verziji koja uključuje najviše vrhove tzv. stare – zapadne i istočne Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije