Mama, hoće li nam i doma pasti strop na glavu kao u vrtiću?

Petero je djece lakše ozlijeđeno kad je u utorak oko 10 sati sa stropa u prostoriji Dječjeg vrtića Vjeverica u Ulici ZAVNOH-a u Čakovcu pao komad žbuke promjera tri metra. U tom trenutku u sobi je bilo 24-ero djece u dobi od tri do pet godina. Djeca su se igrala.

>>> U Dječjem vrtiću u Čakovcu pala žbuka sa stropa, petero djece ozlijeđeno

>>> Šalamon: Vrtići se u okviru mogućnosti maksimalno održavaju

Četvero su mališana djelatnici Hitne medicinske pomoći zbrinuli na mjestu nesreće jer su posrijedi bile lakše ogrebotine i posjekline, a jedan je dječak zbog krvarenja u predjelu glave prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec. Nakon pružene pomoći i snimanja glave, pušten je kući.

Supruga me nazvala na posao i rekla da su iz vrtića javili da je pao komad stropa, da je djeci pružena hitna pomoć, pa da, ako želimo, dođemo po kćer. Odjurio sam brzo u vrtić i vidio djecu kako se igraju u prostoriji do ove u kojoj je pao strop. Pazite, umjesto da djecu izvedu van, pustili su ih da se dalje igraju unutra, i to pokraj sobe u koja se odvalila polovica stropa. Kći je, kad me ugledala, počela plakati. Imala je veliku posjeklinu iznad oka, usnica joj je bila krvava, kao i majica. Rana na čelu iznad oka bila je otvorena, pa sam je odvezao u bolnicu da stave zavoj. Ostat će joj ožiljak – ispričao nam je u dahu Dražen Fodor, otac trogodišnje djevojčice.

Smatra da je nakon nesreće trebalo djecu evakuirati iz vrtića.

Predstavnici Grada, koji je vlasnik vrtića, bili su tamo i govorili kako je sve u redu i da nema mjesta panici. S visine od tri i pol metra pala je žbuka koja bi i odraslog dobro ošamutila, ako ne i ubila, a oni kažu da ne paničarimo! To je relativno nov vrtić, a u drugima je stanje još gore. U jednom su roditelji sami žbukali zidove – ispričao je očajni otac D. Fodor.

Majka djevojčice koja je ozlijedila koljeno kaže da ju je curica pitala hoće li i doma pasti strop. Sonja Kuhanec, ravnateljica vrtića, novinarima je rekla da su odgojiteljice uspjele smiriti situaciju.

Svi smo jako potreseni – kazala je.

Prostorija u kojoj se dogodila nesreća do daljnjeg će biti zatvorena.

U vrtić sagrađen prije 15 godina stigao je i inspektor zaštite na radu, a pozvani su i građevinski vještaci koji će pokušati utvrditi zašto je pao dio stropa.

Svi smo šokirani

Svi smo šokirani jer nije bilo nikakvih naznaka da bi moglo doći do ovakve nesreće. Vidio sam otpale komade žbuke. Moglo se dogoditi veliko zlo. Istraga će pokazati jesu li razlog nekvalitetno obavljeni radovi, pogreške u gradnji ili nedovoljno održavanje – kaže zamjenik gradonačelnika Veselin Biševac.

Dodaje da su sve vrtićke prostorije pregledane i da je zaključeno da nema opasnosti od urušavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije