DEKANOVEC

KNJIGA GLAVU ČUVA Jedino načelnik ne zna da postojimo

Na otvorenje knjižnice, zanimljivo, umirovljenici nisu pozvali načelnika Općine Ivana Hajdarovića, jer je on - od svih udruga - samo njih "zaboravio” pozvati na proteklo obilježavanje Dana općine

Udruga umirovljenika Dekanovec nedavno je uz malu svečanost u svojim prostorima otvorila vrata knjižnice. Slobodna knjižnica, osim umirovljenicima, namijenjena je svim mještanima Dekanovca, te okolnih naselja, a knjige će se moći posuđivati bez naknade.

Zasad, prema riječima predsjednika Udruge umirovljenika Josipa Globara, knjižni fond broji blizu 600 naslova različitih žanrova, a dodatno će se popuniti iz očekivane donacije izdavačkih kuća i građana. U prvotno prikupljenoj građi bilo je mnogo više knjiga, ali je nakon sortiranja, otprilike isto toliko knjiga podijeljeno srpskoj, ruskoj i mađarskoj zajednici, čakovečkoj Knjižnici i čitaonici “Nikola Zrinski”, štovateljima Titova lika i djela, OŠ Podturen i etnozbirci u Donjem Vidovcu.

ZABORAVLJENI

Na otvorenje knjižnice, zanimljivo, umirovljenici nisu pozvali načelnika Općine Ivana Hajdarovića, jer je on – od svih udruga – samo njih “zaboravio” pozvati na proteklo obilježavanje Dana općine.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.503

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije