uz dane općine

TRADICIONALNA JELA KOTORIBE Mame od mažoretkinja skuhale prefini ‘softač’

Znate li što je softač?

Kulinarski program, koji je bio neizostavni dio ovogodišnjih Dana
Općine Kotoriba, donio je pravu gastro poslasticu za
posjetitelje.

>> SVI IH OBOŽAVAJU Vanjkovci su tak fini – ne znaš koji su bolji – oni sa sirom, jabukama, tikvom ili zeljem

Kotoripske udruge su se predstavile pripremajući domaća,
tradicionalna jela, a posebno iznenađenje bilo je jelo nazvano
“softač”, pripremljeno od strane članica Mažoretkinja Kotoribe.

Za mnoge koji su prvi put čuli za “softač,”
Danijela, članica udruge, objasnila je
tajanstvenu recepturu. Priprema ovog ukusnog jela počinje
prženjem luka na masti, nakon čega se dodaju narezane kobasice i
krumpir narezan na ploške. Crvena paprika, sol i papar dodaju se
začinima, a sve se zalijeva vodom.

Nakon što se svi sastojci sjedine, jelo se kuha sve dok krumpir
ne postane mekan i sočan. ‘Softač’ je poznat po svom bogatom
okusu i jednostavnoj pripremi, što ga čini omiljenim jelo u
Kotoribi.

Osim što se može servirati kao samostalno jelo, mnogi ga prate sa
svježom salatom, što čini savršenu kombinaciju za sve gurmane.
Posjetitelji Dana Općine Kotoriba imali su priliku uživati u ovom
autentičnom kotoripskom okusu i otkriti novo omiljeno
jelo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije