kotoripske žene to rade najbolje

SVI IH OBOŽAVAJU Vanjkovci su tak fini – ne znaš koji su bolji – oni sa sirom, jabukama, tikvom ili zeljem

Vanjkovci se mogu pripremiti kao slani ili slatki desert

Dani Općine Kotoriba ovog su vikenda bili ne samo prilika za
slavlje i zabavu, već i za uživanje u tradicionalnom kulinarskom
bogatstvu ovog područja. Jedan od najomiljenijih delikatesa koji
je privukao mnoge posjetitelje su vanjkovci, autentični
kotoripski desert, koje su pripremile vrijedne članice Udruge
žena Kotoriba.

>> Kotoripski vanjkovci

Vanjkovci predstavljaju pravu poslasticu za nepca. Za pripremu
ovog tradicionalnog deserta potrebno je glatko brašno, topla
voda, mast i sol. Nakon što se tijesto pažljivo umijesi, treba mu
dopustiti da odstoji barem sat vremena, nakon čega slijedi
razvijanje tijesta.

Nadjev za vanjkovce može biti raznolik i prilagođen osobnom
ukusu. Mnogi koriste sir, jabuke, višnje, trešnje, zelje, tikve,
mak, orase, a ovo je samo mali dio mogućnosti. Vanjkovci se mogu
pripremiti kao slani ili slatki deserti, ovisno o preferencijama.

>> VIDEO I FOTO Vraćanje u kuhinje naših baka – kotoripske udruge pripremale tradicionalna jela

Vanjkovci su postali neizostavan dio gastronomske ponude Dana
Općine Kotoriba, privlačeći brojne posjetitelje svojim
jedinstvenim okusima i tradicionalnim pristupom pripremi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije