Jedanaest pony konja u Murskome Središću

U Murskome Središću nalazi se ranč u kojemu njegovi stanovnici svojom pojavom mame uzdahe djece. Pony konjići slobodno šeću i uživaju. Kako je došlo do toga da ti maleni i držasni konji dosele u Mursko Središće pitali smo Nenada Vinka:

“Naš ranč pony konja nalazi se u Murskom Središću. Uzgojem pony konja počeli smo se baviti 2005. godine zbog velike ljubavi prema konjima. Prva kobila koju smo kupili zvala se Suzy koju smo dovezli iz Splita.

Uz puno truda i volje uspjeli smo sami napraviti ranč koji smo kasnije nazvali Ponyland. Kada smo završili s izgradnjom, vidjeli smo da na tako velikom prostoru je jedan pony usamljen i odlučili smo kupiti još jednu kobilu. Šarka je k nama stigla krajem 2006. godine i sa Suzy se jako dobro slagala.

 

S vremenom smo počeli dobivati podmladak i uz još poneku kupnju stigli smo do jedanaest pony konja. Od prvog dana kada je stigao pony konj na naš ranč djeca su počela u sve većem broju dolaziti na igranje i jahanje. To nas je potaklo da češće pružimo djeci priliku za igru i jahanje s pony konjima pa smo počeli odlaziti na različite manifestacije na kojima su djeca bila oduševljena s konjićima.

Naši konjići spadaju u pasminu Shetlandski pony koji potječu iz Sjeverne Irske. Tamo vladaju drugačiji uvjeti i njih su koristili u rudnicima za vuču malih vagona, zbog čega su jako izdržljivi. Na sreću, naši pony konji se ne moraju izlagati takvim naporima kao njihovi preci. Umjesto toga, uživaju u izobilju hrani i ljubavi.”

Ako poželite da i vaše dijete jaše na ovim konjićima to se može lako realizirati: “Sva djeca koja žele jahati naše pony konje mogu doći k nama na adresu Dr. Vinka Žganca 7a u Murskom Središću. Primamo i organizirane skupine djece, a također dolazimo i na rođendane i slične proslave. Kontakt telefon 040 / 543 – 699 ili 098 / 590 593.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije