Policijska akcija “Prometna preventiva u osnovnim školama”

U Čakovcu, na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Športskoj ulici, 27. travnja (petak), policijski službenici Postaja prometne policije Čakovec i Odjel policije provesti će preventivno promotivnu aktivnost “Prometna preventiva u osnovnim školama”.

Policijska službenica za preventivu Odjela policije i policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Čakovec u 9 sati sa djecom iz II. osnovne škole Čakovec biciklima će krenuti prema poligonu.

Po dolasku na poligon djeca će održati vježbu sigurne vožnje biciklom u prometnim situacijama na poligonu, nakon čega će im se uručiti potvrda HAK-a o sudjelovanju u poučavanju za sigurno upravljanje biciklom u prometu i poklon Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i HAK-a, te priznanje Županijskog tima za sudjelovanje u programu.

Po završenom programa policijski službenici djecu će otpratiti biciklima natrag do II. osnovne škole Čakovec. Preventivno promotivna aktivnost rezultat je suradnje Policijske uprave međimurske i Županijskog tima za provođenje preventive u osnovnim školama na području Međimurske županije.

U ovoj školskoj godini za osposobljavanja učenika za sigurno sudjelovanje u prometu pješaka i vozača bicikla izabrani su učenici II. osnovne škole Čakovec. Obuka je trajala od mjeseca rujna 2011. do ožujka ove godine, te je obučeno i testirano ukupno trinaest učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije