Općina Donji Vidovec kandidirala osam EU projekta

Načelnik Općine Donji Vidovec Josip Grivec javlja informaciju o kandidiranim projektima prema EU. Prošle godine Općina je sudjelovala u projketu Pjesme i plesovi kre Mure u sklopu kojeg je sufinanciran festival u Donjem Vidovcu “Vidovske popevke”.

Zajedno s Općinom Bazakerettye i Međimurskim vodama upravo se odrađuje projekt Za čiste otpadne vode u sklopu kojeg se financira izrada tehničke dokumentacije za kanalizacijski sustav.

Na raspisani natječaj u ovoj godini predana je kandidatura za sufinanciranje čak osam projekta. Radi se o Izgradnja turističke pješačko biciklističke staze “Nikole Zrinskog”, Spomenu na herojske putove Nikole Zrinskog i Turi Đerđa, “Svijet vila uz zdravi život”, Formiranje centara za posjetitelje, Izrada strategije razvoja područja uz Muru, Razvijanje održivog malo-regionalnog energetskog modela i Nastavaku projekta Inno Mura II – školovanje projekt menadžera.

Svi projekti kandirani su zajedno s Općinom Donja Dubrava i pograničnim mađarskim općinama, a s obzirom na iskustvo u takvim projektima, nadaju se pozitivnom ishodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije