Štrigova: Na Zlatnoj harfi više od 700 malih pjevača

Više od 700 malih crkvenih pjevača, članova župnih dječjih zborova, okupilo se na festivalu Zlatna harfa za Varaždinsku biskupiju koji je ove godine u subotu 21. travnja održan u Štrigovi. Na festivalu, priređenom u organizaciji biskupijskog Ureda za crkvenu glazbu te u domaćinstvu tamošnje župe, župnika mons. Leonarda Logožara i štrigovskog dječjeg zbora, nastupilo je 16 dječjih zborova.

Susret je započeo u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene jutarnjom Službom riječi koju je predvodio preč. Blaž Horvat, izaslanik varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Logožarom, koji je u prigodnom nagovoru zahvalio najmlađima što pjesmom radosno slave Boga u svojim župnim zajednicama te je zaželio da među njima niknu i pojedina duhovna zvanja.

U nastavku su se s po jednom skladbom predstavili dječji zborovi “Prijatelji maloga Isusa” iz Štrigove, “Božji ljiljani” iz Ljubeščice, “Raspjevani anđeli” iz Svetog Đurđa, “Lahori” iz Svetog Ilije, “Stepinčevci” iz župe bl. Alojzija Stepinca iz Koprivnice, “Runolist” iz Kneginca, “Marijina djeca” iz Svete Marije, “Mihael” iz Sračinca, dječji zbor župe Sv. Martin na Muri, “Martinčeki” iz Varaždinskih Toplica, dječji zbor župe Šenkovec, “Isusovi prijatelji” iz Podravskih Sesveta, “Sveti Marko” iz Selnice, dječji zbor župe Kotoriba, te zbor mladih “Dođi, slijedi me” iz Murskog Središća, dok je kao poseban gost nastupio dječji zbor “Paulus” iz župe sv. Pavla iz Zagreba.

Nakon festivala sudionici su razgledali drugu štrigovsku crkvu Sv. Jeronima. Susret dječjih župnih zborova bio je obogaćen dodatnim programom, i to igrama priređenima u prostorima škole, gdje je nastavljeno druženje mladih pjevača, njihovih voditelja, vjeroučitelja i župnika s organizatorima i domaćinima. Opširnije o festivalu saznajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije