nova valuta

ZLATNE RUKE Josip Posavec upoznao članice s načinom prelaska plaćanja s kune na euro

RH uskoro ulazi u Eurozonu, što znači novi način i sredstva plaćanja

Članice Udruge žena za očuvanje tradicije i kulturne baštine Zlatne ruke Čakovec kroz život su stekle mnoge vještine, iskustva i znanja. Svjesne su da čovjek vrijedi toliko koliko zna, koliko ima potencijala stjecati nova znanja i koliko želje za usvajanjem nečeg novog ili nedovoljno poznatog.

Nitko nije toliko pametan niti prestar da mu znanje druge osobe ne bi koristilo ako ga želi prihvatiti i usvojiti. To se potvrdilo kroz 16 godina rada u Udruzi učeći jedna od druge,  na taj način podučiti nekoga i naučiti od nekoga. Što čovjek ima više znanja to ima veću potrebu za stjecanjem novih znanja i vještina.

RH uskoro ulazi u Eurozonu, što znači novi način i sredstva plaćanja. Stoga su članice ove Udruge poželjele znati više o načinu prelaska plaćanja s kune na euro. O korisnostima koje očekujemo nakon prelaska s jedne valute na drugu, o troškovima koje će imati poduzetnici, građani i država te o planiranim datumima važnim za uvođenje eura, upoznale su se prošloga četvrtka u vrijeme redovnog druženja.. 
Stručno predavanje na temu: KORISTI, TROŠKOVI I TIJEK ULASKA EURA U RH održao je dipl. ekonomist Josip Posavec, prof. u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

Način predavanja prilagodio je strukturi slušateljica. Sve sadržaje koje je prenosio prikazao je prezentacijom kroz brojke, grafikone, slikom i riječima. Članice su vrlo pažljivo pratile predavanje i na kraju mu izrazile veliku zahvalnost što im je poklonio slobodno vrijeme da ih uputi u ono što trebaju i žele znati. Posebno ime je naglasio što trebaju znati građani kako ne bi imali veće troškove kod promjene valuta.

Bile su ponosne što su i ovoga puta potvrdile ono što znaju i naučile ono što im je manje bilo poznato. O toj temi u slobodnom razgovoru zadržale su se još sat vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije