Poziv, a ne posao

ZA BOLJI ŽIIVOT IV Posao osobne asistencije obavljam sa srcem, ističe Đurđica Toplek

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije provodi projekt “Za bolji život IV” financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III.

Korisnica osobne asistencije, Sandra Matković i njezina osobna asistentica, Đurđica Toplek, druže se već 3 i pol godine.

– Ovaj posao obavljam sa srcem. Za mene to nije posao nego poziv kojim pomažemo osobama s invaliditetom da se malo maknu iz svakodnevice. Da imaju nekoga tko dolazi samo zbog njih i njima, a time im se pokazuje da su i oni bitni. Sve uspješno savladamo kroz razgovor i smijeh, treba pokušati gledati sve s optimizmom, kako god situacija teška bila. Najbitnije mi je to zajedništvo koje sam ostvarila sa svojom korisnicom, ističe Đurđica.

Također, koordinatorica i voditeljica projekta redovito komuniciraju s nama te
nam daju daljnje upute za rad na projektu,
ističe Đurđica.

Posao osobne asistentice je pomoć pri održavanju higijene stambenog prostora, pomoć u kućanskim poslovima, pomoć u aktivnostima svakodnevnog života, ovisno o fizičkim potrebama korisnika, pratnja i pomoć u društveno-socijalnim aktivnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije