BELICA

ANTONIA MUČIĆ Snagom volje do 40 kilograma manje!

Vođena mišlju da ne smije odustati jer bi sav dotadašnji trud bio uzaludan, Antonija je ustrajala, a najljepši trenuci su bili kad je odjenula haljine u koje ranije nije stala...

Dvadesetsedmogodišnja Antonia Mučić snagom volje i disciplinom izborila je veliku pobjedu: tri su godine trebale rođenoj Miklavčanki s beličkom adresom da postigne cilj – riješi se viška kilograma. Kada je započela s dijetom, brojke na vagi su pokazivale 101 kilogram, a kad je završila bitku, kazaljka je stala na 60 kilograma!

– Uvijek sam bila malo “jača”, a uz trudnoću sam došla do 101 kilograma. Teško mi je bilo zavezati vezice na cipelama, a u trgovinama s odjećom nisam mogla kupiti ono što mi se sviđalo, već sam kupovala ono u što sam stala, započinje svoju priču Antonija pa dodaje:

– Nisam mislila da ću s 23 godine imati stotinjak kilograma, no kada se to dogodilo, morala sam nešto poduzeti. Iako sam nakon poroda izgubila nekoliko kilograma, prava promjena počela se događati tek kada sam promijenila način prehrane, otkriva nam naša sugovornica.

Plan prehrane kojeg se držala bio je jednostavan: bitno je bilo da ne unosi u organizam više od 1.200 kalorija dnevno, jednom tjedno dozvolila je sebi nagradu – jedan ‘nezdravi’ obrok, a ostale dane brzu hranu zamijenila je žitnim pahuljicama, varivom i kuhanim povrćem.

PODRŠKA

– Iako mi je nakon poroda beba bila na prvom mjestu, znala sam da trebam držati i do sebe. Zaručnik Danijel Vinković mi je pri tome bio velika podrška, pa sam krenula i s vježbanjem, a u teretani mi je pomogla prijateljica Sindy Bubek. S obzirom da je vrhunska sportašica s iskustvom, uz njenu pomoć sam odrađivala kondicijske treninge, priča nam Antonia.

Prve promjene na svom tijelu naša sugovornica vidjela je nakon gubitka prvih deset kilograma, a plod rada i truda primijetila je i okolina:

– Bilo je komentara poput “joj kak si lepo zmršavila”, ali sam sve zamolila da ništa ne komentiraju jer to ponekad djeluje demotivirajuće. Nisam željela da sama sebe uvjerim da sam smršavila i da je dobro, jer sam znala da imam još posla pred sobom, ističe A. Mučić.

USTRAJNOST

Vođena mišlju da ne smije odustati jer bi sav dotadašnji trud bio uzaludan, Antonija je ustrajala, a najljepši trenuci su bili kad je odjenula haljine u koje ranije nije stala.

– Teško je početi mršavjeti, a još teže održavati kilograme na željenoj brojki. Zato je bitno da se ne čeka sutra već da se krene odmah, uz puno kretanja i ‘hranjenja’ vlastite odluke snažnom voljom, zaključuje Antonia koja trenutno čeka drugu bebu, ali s 40 kilograma manje.

* Preuzeto iz lista Međimurje, broj 3.488

Najnovije