SUSRET LIJEČNIKA U ČAKOVCU

FOTO Čakovečka bolnica ugostila liječnike iz Klinike za dječje bolesti Zagreb na jednodnevnom Simpoziju o dječjoj kirurgiji

Povodom otvorenja rekonstruiranog Odjela abdominalne i dječje kirurgije održan je Simpozij o dječjoj kirurgiji

Nakon što je i službeno otvoren rekonstruirani Odjel abdominalne i dječje kirurgije, investicijom Međimurske županije vrijednom više od 4 milijuna kuna, Županijska bolnica Čakovec organizirala je jednodnevni Simpozij s ciljem edukacije i razvoja suradnje s liječnicima iz Klinike za dječje bolesti Zagreb na temu dječje kirurgije.

Za organizaciju Simpozija zaslužan je dr. Sven Pal koji je istaknuo da je ova aktivnosti prva u nizu aktivnosti koje će se održati povodom 100. obljetnice otvaranja Županijske bolnice Čakovec. “Nakon 50 godina u potpunosti je obnovljen Odjel abdominalne i dječje kirurgije, a organizacijom simpozija želimo razvijati i stručni dio, educirati se i jačati odličnu suradnju koju imamo s kolegama iz Klinike za dječje bolesti Zagreb koji su nam velika pomoć u svakodnevnom radu. Imamo nove vrhunske prostore i opremu, odličan tim ljudi, imamo prvog specijalistu dječje kirurgije u Županijskoj bolnici Čakovec dr. Svena Pala te je sada na nama da pružimo još bolju uslugu i brigu za naše pacijente.”, kazao je pročelnik Službe kirurških djelatnosti dr.  Dražen Krištofić.

>> Županijska bolnica Čakovec ugostila liječnike iz Klinike za dječje bolesti Zagreb na jednodnevnom Simpoziju o dječjoj kirurgiji

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Igor Šegović zahvalio je predavačima i okupljenim sudionicima iz Klinike za dječje bolesti Zagreb na odazivu dodavši da su s mnogima od njih studirali, mnogi od njih su im bili mentori, a danas odlično surađuju u području pedijatrije i dječje kirurgije. “Jučer je za Županijsku bolnicu Čakovec bio radostan dan. Otvorili smo obnovljeni odjel, a danas nastavljamo s radom i unaprjeđujemo svoje znanje. Napredak koji postižemo moguć je samo uz podršku koju imamo od osnivača, od Međimurske županije, jer zahvaljujući toj pomoći imamo odjele koji su iznad hrvatskog standarda. Mi, djelatnici bolnice, ponosni smo što radimo u njoj, jer to je naša bolnica, bolnica svih Međimuraca te nam je drago što ju imamo priliku razvijati i borit ćemo se da ostane u našim rukama.”, poručio je ravnatelj dr. Šegović.

Župan Posavec: “Županijska bolnica Čakovec među vodećima je u zbrinjavanju pacijenata. Iskorištenost bolničkih kapaciteta  je 78%, dok je hrvatski prosjek 55%”

Okupljene sudionike Simpozija pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio da svaka sredina mora imati dvije komponente na najvišem nivou, a to su zdravstvo i obrazovanje. “Županijska bolnica Čakovec ima dvostruko manje bolničkih kreveta od hrvatskog prosjeka, no u 2020. godini kroz njen sustav prošlo je 14 785 pacijenata, što je u ukupnom broju više od čak 9 hrvatskih županija. Kada taj broj usporedimo s brojem stanovnika u županijama, naša je bolnica među vodećima u zbrinjavanju pacijenata. Potvrđuje to i podatak da je iskorištenost bolničkih kapaciteta u Hrvatskoj 55%, a u Županijskoj bolnici Čakovec 78% što govori o učinkovitosti, produktivnosti i vrijednosti svih naših djelatnika u Županijskoj bolnici Čakovec, ali u ostalim zdravstvenim ustanovama u Međimurju.”, istaknuo je župan Posavec.

Četiri predavanja na temu dječje kirurgije održali su liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb, doktori Andro Gliha, Marko Mesić, Rok Kralj, Marijana Šimić, Fran Štampalija i Nikica Lesjak, predvođeni predstojnikom Klinike za dječju kirurgiju dr. Stjepanom Višnjićem koji je pohvalio sinergiju Županijske bolnice Čakovec i Međimurske županije. “Rezultati koje ostvaruje Županijska bolnica Čakovec su impresivni, a brojke pokazuju da je građanima Međimurja zdravstvena skrb dostupnija nego prosječnom hrvatskom građaninu, stoga ste drugim bolnicama primjer dobre prakse u mnogi segmentima.”, kazao je dr. Višnjić pritom uputivši čestitke na novom Odjelu abdominalne i dječje kirurgije.

Otvorenju jednodnevnog Simpozija nazočila je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je poručila da je lijepo vidjeti suradnju liječnika međimurske i zagrebačke bolnice: “Županijska bolnica Čakovec i naši zdravstveni djelatnici naše su blago koje moramo čuvati.” Nakon održanog Simpozija, gosti iz Zagreba posjetili su Županijsku bolnicu Čakovec i rekonstruirani Odjel abdominalne i dječje kirurgije.

Najnovije