PRELOG

JASMINKA SINKOVIĆ JE DOBRA DUŠA GRADA Čestitke sugrađana su mi nagrada

Pronašla je novac i odnijela ga policiji. Još uvijek ne zna tko je vlasnik, niti je dobila nagradu...

Međimurci često pokazuju da imaju velika srca, a zadnji dokaz toj tvrdnji priložila je Preložanka Jasminka Sinković. Djelatnica Pre-koma koja u Gradskom komunalnom poduzeću radi tri godine, nedavno je na bankomatu u centru Preloga ugledala 800 kuna. Novac koji je vlasnik ili vlasnica očito zaboravio uzeti, nije zadržala. Otišla je u banku odakle su je uputili policiji kojoj je zatim i predala novac. 

– Ne znam kaj je dalje bilo. Vjerojatno su našli vlasnika. Ne znam tko zaboravio novac, ispričala nam je Jasminka odgovorivši niječno na pitanje je li joj žao zbog toga što joj vlasnik nije uputio nije riječ – zahvale.

MOBITEL, NOVČANIK…

 – Ja sam zadovoljna. Bitno da je novac pronađen i vraćen onom kome pripada. Uopće mi je nezamislivo da bih ga zadržala za sebe. Dosta ljudi tu u prolazu mi je zadnjih dana čestitalo i to mi je i više nego dovoljno, sa smiješkom prepričava Jasminka koju je na ulicama Preloga gotovo nemoguće izbjeći jer svakodnevno marljivo čisti ulice, prazni kante i obavlja druge komunalne poslove. 

Bilo je i slučajeva, otkriva, kada je pronašla i mobitel pa i novčanik s dokumentima. Dakako, i njih je vratila, no to je za razliku od zadnjeg slučaja pronalaska ostalo nezabilježeno u javnosti.

Četrdesetdevetogodišnja Jasminka inače je rođena Priločanka, živi s majkom Franciskom i bratom Kristijanom koji je zaposlen u jednoj čakovečkoj tvrtki. U slobodno vrijeme, kojeg i nema napretek jer brine i o kućanstvu, voli odmarati uz televizijski program. Večernji dnevnik je obavezan, a onda pogleda neki film ili seriju.

Rano ujutro, vrijedna i skromna žena, već je ponovno na gradskim ulicama, gdje su s njome vaše – eventualno – zagubljene stvari – sigurne!

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3480

Najnovije