LD Prepelica Mala Subotica

APEL KRIVOLOVCIMA Nemojte loviti žičanim zamkama, divljač ugiba u prevelikom stresu i mukama

Lovnik Višnjić ukazuje na muke u kojima ugiba srneća i ostala divljač ulovljena zamkarenjem žicama

U božićno i novogodišnje vrijeme u lovištu LD Prepelica Mala Subotica primjećen je pojačani krilov zamkarenjem, što je potaknulo lovnika društva Marija Višnjića da o tome progovori i pokuša apelirati da se krivolovcima stane na kraj.

– Lovci i lovočuvari iz našeg društva svakodnevno patroliraju lovištem te pri takvim aktivnostima te skupnim lovovima pronađu po desetke zamki, ispričao je Mario, piše portal medjimurskilovci.hr.

Lovnik Višnjić ukazuje na muke u kojima ugiba srneća i ostala divljač ulovljena zamkarenjem žicama. – Srneća divljač pretrpi velike muke ulovljena na žici prije nego skonča svoj život, pa svi oni koji kupuju meso divljači od krivolovaca neka se zapitaju koliko stresa prije nego je uginula, je proživjela ta životinja. Samim time, povezanost stresa s kvalitetom mesa je i stručno dokazana. A prije svega, nije humano.

Lovačko društvo Prepelica Mala Subotica poduzima sve radnje kako bi se borila protiv takvog nezakonitog lova.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija koje je ustupio lovnik Višnjić iz nedavnog pregleda lovišta pri čemu je pronađena i srna na zamki od ruke krivolovaca, a koja bi tako ostala možda i do par dana, da bi onda jednog dana bila pokupljena od krivolovca, rastančirana i na koncu – prodana. Možda i vama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije