OD SRCA NAŠIM LJUDIMA

JOSIP NOVAK IZ GORNJE DUBRAVE Torba na dar vjernom čitatelju Međimurja

- Još je mama Jelena kupovala Međimurje, naučeni smo od nekad na to da imamo naše novine - kaže Josip

Josip Novak je vinogradar i ugostitelj iz Gornje Dubrave i vjerni čitatelj lista Međimurje. No, rijetki znaju da je u biti završio za automehaničara…

– No, nisam ni dana bio automehaničar. Kako su pokojni roditelji Josip i Jelena otvorili krčmu 1982. tako sam i ja počeo konobariti, još kao dečec. Bili su to dani, tada je puno naših radilo u Sloveniju. Kako su se za vikend vraćali kući tako je bio pravi urnebes. Doštukali smo salu i počeli sa zabavama, a 90-ih i sa svadbama i priredbama. I supruga Milena je u ugostiteljstvu, ona je kuharica – priča nam Josip Novak.

Pitamo ga kako je danas, a on kaže – tuga golema! U dva martinjska tjedna imali su zakazane grupe s čak 1.700 ljudi. Zbog epidemiološke situacije na kraju je došlo samo stotinjak gostiju…

– Žalosno je što država ima mjere cijele godine, ali nikakve potpore. Sve su ukinuli. Evo, zato sam i pizze počeo peći – kaže. Omiljena razonoda pak je čitanje lista Međimurje.

– Još je mama Jelena kupovala Međimurje, naučeni smo od nekad na to da imamo naše novine. Sve prolistam, od politike do viceva i vremena. Zgodno je i što je unutra TV program – kaže te dodaje da on češće ide u trgovinu od supruge koja je u kuhinji. Stoga smo mu darovali platnenu torbu s logom lista Međimurje i portala eMeđimurje.

Najnovije