U OŠ Kotoriba obilježeni Dani hrvatskog jezika

Osnovna škola Kotoriba bila je u utorak, 27. ožujka organizator kulturno edukativne manifestacije povodom Dana hrvatskog jezika koji se obilježavaju svake godine od 11. do 17. ožujka u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.

U kolažnom programu koji je održan u holu škole predstavila se recitatorska grupa s interpretacijama stihova i pjesama poznatih hrvatskih pjesnika kao što su Dobriša Cesarić, A. B. Šimić, I. G. Kovačić, Tin Ujević, A. G. Matoš, S. S. Kranjčević i drugi, a da ugođaj bude potpun sve je slikama bilo popraćeno kroz video zid.

Za glazbeni dio bili su zaduženi pjevački zbor, vokalna skupina škole te Benjamin Fabić i učitelj Robert Katanec na gitari. Obraćajući se prisutnima, ravnateljica škole Snježana Matoš, prof. izrazila je zadovoljstvo prikazanim programom što je dokaz koliko je bogat hrvatski jezik.

Spomenula je da je odličan program osmislila profesorica hrvatskog jezika Nikolina Fuš Zvošec, a u realizaciji projekta pomogli su joj učitelji Robert Katanec, Janja Trstenjak, Gordana Breški i Klaudija Vidović. Razlog što se ova priredba održala nešto kasnije, bila je bolest djece, rekla je Matoš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije