Videokonferencija u I. OŠ Čakovec

U utorak 27. ožujka u informatičkoj učionici I. osnovne škole Čakovec bilo je posebno zanimljivo i uzbudljivo. Učenici 8.a i 8.b razreda po prvi puta su održali videokonferecijski sastanak i to sa Martine, Mariom i Nicholasom iz P.A.U. Education iz Barcelone, voditeljima međunarodnog programa “Sigurnost i mobilnost za sve“.

Videokonferenciju je pratila i ravnateljica Nevenka Šopar, a podršku učenicima pružile su učiteljica engleskog jezika Vlasta Žnidarić i učiteljica informatike Ivana Ružić. Ova čakovečka škola prva je i jedina škola u Hrvatskoj koja se uključila u takav međunarodni program u kojem sudjeluje 20 škola iz 17 zemalja širom svijeta. Cilj programa je potaknuti i osvijestiti učenike, roditelje i javnost o problemima u prometu, važnosti vlastitog odgovornog i savjesnog ponašanja.

Videokonferecijski sastanak bio je posebno zanimljiv jer su učenici na engleskom jeziku predstavili svoje radove, aktivnosti i planove  u sklopu programa i na taj način se borili za što bolji plasman na ovom međunarodnom natjecanju.

Učenici su izradili i na web stranicama škole objavili niz kvizova, stripova, mentalnih mapa i drugih radova, posebno su ponosni na dvije računalne igre, a u završnoj fazi je i izrada animiranog filma. U sklopu programa objavili su natječaj za najbolju učeničku fotografiju na koji se prijavilo 18 škola iz svih dijelova Hrvatske te više od 350 učenika.

Između ostalog, sugovornike iz Barcelone upoznali su sa zanimljivostima našeg kraja, prometnim navikama i problemima u svakodnevnom životu, a od njih su saznali nešto više o Barceloni i naravno, poznatom istoimenom nogometnom klubu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije