ZA GROBLJA, DVORIŠTA, BALKONE...

OBITELJ BACINGER IZ NEDELIŠĆA Cvijeće za svaku prigodu

Svoje cvijeće prodaju na kućnom pragu i na maloj tržnici u centru Nedelišća, a često baš njihovim cvijećem članice udruge žena uređuju općinska sela

Burne 90-te nisu bile presretne za supružnike Franju i Božicu Bacinger iz Nedelišća. Gospođa je ostala bez posla 1994. godine, a njen suprug dvije godine kasnije.

– Morali smo pronaći rješenje, a kako smo treća kuća do groblja u Nedelišću, tako smo se počeli baviti cvijećem. Nakon što smo konačno dočekali mirovinu, obiteljsko-poljoprivredno gospodarstvo preuzeo je sin Robert Bacinger. Kod kuće je plastenik od tisuću kvadrata i posla ima dovoljno, nije mi teško – ispričao nam je gospodin Franjo Bacinger.

Zatekli smo ga nedavno na mini-tržnici u centru Nedelišća. Na prodaju je nudio Bacingerove maćuhice, multiflore, klinčece, krizanteme, erike i kućnu sreću!

– Pretežno je ovo cvijeće za groblja, ali sadi se i po dvorištima. A na proljeće nudimo balkonsko cvijeće. Prodajemo na kućnom pragu i na ovom štandu, to je sve, mali smo mi. Ali ljudi su naučeni na nas i dolaze nam u dvorište. Često nas posjećuju i članice udruga žena koje našim cvijećem uređuju sela općine Nedelišće – ispričao nam je 78-godišnji gospodin Bacinger, sin Marije Bacinger – Majce.

Gospođa Majca preminula je 2017. godine, dva mjeseca uoči 102. rođendana! Naši čitatelji sjetit će se da smo ju posjetili za stoti rođendan koji je dočekala u društvu sinova Ive, Franje i Josipa.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3472

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije