HUMANI ČIN

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI Na čakovečke sportaše uvijek se može računati

Zajednica sportskih udruga Čakovca, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec organizirala je još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom 'Čakovečki sportaši daruju krv'

Akcija se održala u prostorima restorana Međimurska hiža, a čakovečki su sportaši još jednom pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu, osobito u situaciji nestašice krvi nekoliko krvnih grupa.

>> AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI Na čakovečke sportaše uvijek se može računati

– Naši sportaši ovu akciju podržavaju već četiri godine i pokazuju visok stupanj senzibiliziranosti. Moramo se prisjetiti da su sportaši prvi kad god je pomoć potrebna, još od početaka Domovinskog rata do danas, u raznim humanitarnim događanjima i volonterskom angažmanu, pokazuju da mogu i hoće i da se na njih uvijek može računati, istaknuo je tajnik čakovečke Zajednice sportskih udruga Tomica Jakopec.

Akciji se odazvao i Matija Barić, stolnotenisač MSTC-a Čakovec.

– Ovo je drugi put da darujem krv. Htio sam i ranije postati darivatelj, ali uvijek bi me neke obaveze spriječile. Glavna motivacija je, naravno, pomoći drugima, a sad kad sam krenuo, planiram nastaviti darivati krv dok god budem mogao, istaknuo je Matija.

Kolege sportaše u humanom je činu podržao i naš srebrni olimpijac i finalist posljednjeg svjetskog prvenstva Filip Ude, iako sam nije mogao darivati krv jer je nedavno bio na natjecanju u Japanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije