124. skupština DVD-a Donja Dubrava

Svoju 124.-tu godišnju skupštinu imali su članovi DVD-a Donja Dubrava. Društvo broji 76 aktivnih članova i više od 40 članova djece i mladeži. U izvješću zapovjednika Vladimira Žinića rečeno je kako su lani imali sedam izlazaka na gašenje požara i isto toliko tehničkih intervencija.

Redovito su organizatori natjecanja vatrogasne djece i mladeži koje organiziraju u spomen na preminulog člana Marija Rusaka, a uz Dane općine domaćini su natjecanja s navalnim vozilima. Prošla godina ostat će upamćena po izdavanju vatrogasne monografije i potpisivanju Povelje prijateljstva s DVD-om Sušak iz Rijeke.

Nažalost, jedan odbačeni opušak izazvao je požar obiteljske kuće, a zbog nedostatka kisika i povišene koncentracije ugljičnog monoksida došlo je do trovanja i smrti 57.-godišnjeg vlasnika kuće. Uslijed nedostatka kisika požar se sam ugasio, pa nije bilo potrebe za vatrogasnom intervencijom, istaknuo je u svom izvješću tajnik Tihomir Đurnić.

 

Na skupštini je još jednom rečeno kako je novi broj za vatrogasce 193, umjesto dosadašnjih 93. Bila je ovo prilika da se zaslužnim članovima uruče priznanja. To su učinili Anderas Lisjak ispred VZMŽ i predsjednik društva Zlatko Ljubek. Spomenice su uručene Đuri Brljaku za 60 godina neprekidnog rada, Vladimiru Pongracu za trideset i Josipu Čitušu za dvadesetogodišnji rad.

Statue naj vatrogasac ove su godine dodijeljene Robertu Balentu kao naj sponzoru i Franji Markušiću kao naj vatrogascu. Na skupštini je bilo više od dvadesetak prijateljskih društava, a bili su tu predstavnici općinskih udruga i načelnik Marijan Varga. – Vi ste uvijek spremni, brzi i ažurni na intervencijama u što sa se imao prilike i sam uvjeriti, posjedujete potrebnu opremu te radite jako dobro i ponosimo se s vama, poručio im je Varga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije