GODINA ČITANJA

JESEN U KIČ PRELOG Evo koja događanja nas očekuju u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Mjesec hrvatske knjige u okviru Godine čitanja, prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, projekt Izvan granica te Globalni tjedan informacijske i medijske pismenosti

Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, održava se 14., 15. i 16. listopada 2021.

#ErasmusDays će ove godine doživjeti svoje peto izdanje, a prvi put su održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. Dani Erasmusa u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga odvijat će se u obliku radionice za osnovnoškolce u sklopu projekta “The Old Tortoise’s Treasure Tales”. Tijekom dvodnevne radionice naučit će kako izraditi dječje mekane slikovnice, a potom će radovi biti izloženi. Radionica će se održati u fizičkom i online okruženju.

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Odlučeno je da se u fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Nacionalni kviz za poticanje čitanja ove godine nosi naziv 6 autora traži čitatelja, a detaljne informacije o kvizu su objavljene na mrežnoj stranici. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.
Knjižnica i čitaonica Grada Preloga se uključuje u obilježavanje manifestacije svojim projektom IZVAN GRANICA te nudi pregršt raznih aktivnosti za sve dobne skupine korisnika i članova. Sve aktivnosti se odvijaju uživo. Osim za grupne posjete, prethodna najava dolaska nije potrebna.

Program manifestacije:
15.10.2021. Besplatna članarina (cijeli dan)
19.10.2021. u 10:00 Senior trivija kviz
20.10.2021. u 10:00 Mala slobodna knjižnica u Otoku – otvorenje
20.10. 2021. u 18:00 Bajkaonica s DND

3.11.2021. u 18:00 Bajkaonica s DND
5.11.2021. u 13:00 Fantastične žene – književna tribina za srednjoškolce
9.11.2021. u 10:00 Senior trivija kviz

15.10. – 15.11.2021.
– Književni natječaj – Koji si ti lik?
– Tematska izložba knjiga – Ajmo hrvati se s knjigom!
– Grupni posjeti i nastava u knjižnici – prema dogovoru
– Književna šetnja Prelogom – samostalno ili prema dogovoru
Za više informacija pratite Facebook stranice organizatora
 

Globalni tjedan informacijske i medijske pismenosti 25. – 31.10.2021.

Manifestaciju Global Media and Information Literacy Week (MIL), pokrenutu 2012. godine, vodi UNESCO u suradnji s UNESCO savezom za MIL, Sveučilišnom mrežom UNESCO-UNAOC MIL i Interkulturnim dijalogom (MILID) te drugim partnerima. Manifestacija je prilika da dionici pregledaju i proslave napredak postignut prema “Medijskoj i informacijskoj pismenosti za sve”.

Deseti Tjedan globalne medijske i informacijske pismenosti (MIL) obilježava se od 24. do 31. listopada 2021., a domaćin mu je Južna Afrika. U sklopu Globalnog tjedna MIL -a 2021. održat će se i jedanaesta po redu konferencija o MIL -u i međukulturnom dijalogu te šesti Forum Agende mladih. Knjižnica i čitaonica Grada Preloga MIL obilježava online radionicom s temom o digitalnom otisku i sigurnosti na internetu. 28.10.2021. u 14:00 sati Data Detox Kit – online radionica za knjižničare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije