NEPOKRPANE RUPE

PONOVO VRIJE U SELNICI Tražila odgovor, dobila policiju?!

Učiteljica u Osnovnoj školi u Selnici Lenče Rihtarec (59) obratila se Listu Međimurje, jer joj je umjesto odgovora kojeg je tražila od načelnika Selnice Ervina Vičevića na vrata stigla - policija

Takvo postupanje smatra pokušajem zastrašivanja, pa nam se obratila kako bi pitanja iznijela javno:

– Već duže vrijeme traju radovi na uređenju prometnica i kanalizacije u Selnici, pa je ispred naše kuće uklonjen asfalt i puno je rupa. Popunjene su šljunkom, ali nedostatno, što nam uništava automobile te otežava izlazak iz dvorišta, opisuje nam gospođa Rihtarec te dodaje:

– Smatram da moj suprug i ja nismo obavezni te rupe popunjavati šljunkom, već bi se za to trebali pobrinuti izvođač ili Općina. Stoga sam nazvala u Općinu, jer sam prilikom izlaska automobilom iz dvorišta podvozjem automobila ponovo udarila u rupu. Bila sam ljuta jer to nije prvi put, pa sam htjela pitati kad će se to riješiti, jer takvo stanje je nepromijenjeno već nekoliko mjeseci. U Općini mi se javila tajnica, te sam je upitala je li načelnik tamo. S obzirom da nije bio, zamolila sam da mu se prenese poruka. Rekla sam da želim da se te rupe saniraju, jer mi je dosta što se u Selnici ne radi ni ono osnovno, a hvali se postignućima, te dodala da želim da se sanacija odradi što prije.

KUC, KUC

– Umjesto odgovora iz Općine, na vrata mi je pokucala policija. Načelnik me prijavio i rekao policiji da sam ga vrijeđala, na što sam ostala zatečena. Znam koja su moja prava kao mještanke. Od nas načelnik i djelatnice Općine dobivaju plaću, napominje Lenče Rihtarec te dodaje:

– Policajci su bili izrazito korektni i ljubazni i razumijem da su morali provjeriti prijavu. Zatekli su me bolesnu, ustala sam iz postelje kada su stigli. Od njih sam saznala da me načelnik prijavio da ga maltretiram već godinu dana, a među razlozima prijave su spomenuli da načelnika zlostavljam i zbog rasvjete koja ne radi i slično. Ne znam koga drugoga nazvati ako rasvjeta na javnom prostoru pred kućom ne radi već stalno trepće. Takva ulična rasvjeta nam ne treba, kao ni rupe na cesti. Želim odgovore i akciju te da se odradi što treba, a dolazak policije smatram pokušajem zastrašivanja. Također, načelnik je izjavio da ga vrijeđam po društvenim mrežama, pretpostavljam stoga jer sam upitala čijim novcem je financiran Vičevićev glazbeni videospot.

Iza svojih riječi stojim, a to što je pobrojao u prijavi, to mu neće proći. Ne želim da me se optužuje da mu pišem poruke uvredljiva sadržaja jer to nije ni istina, a ni moj način i stil, a probleme i pitanja sam iznijela konkretno i korektno, zaključuje naša sugovornica.

Upitali smo Vičevića o čemu se radi?

– U ured Općine svatko se može obratiti i postaviti pitanje i dobiti odgovor. Kada netko svojim načinom ophođenja maltretira djelatnicu u više navrata, navodeći u pozadini mene razno raznim atributima naravno da ću prijaviti jer nitko nije dužan slušati nečije maltretiranje. Gospođa Rihtarec sama je navela da je već postala prosta i bezobrazna, na što je upozorena i od policijskog službenika koji joj je rekao da može pitati, ali ne na taj način. Dobila je odmah u razgovoru odgovor na svoje pitanje isti onakav kakav smo i mi dobili od izvođača jer ne možemo utjecati na dinamiku radova, napisao nam je Vičević.

NEMA PREKRŠAJA!

Kako saznajemo u policiji, elementi maltretiranja koje načelnik spominje – nisu utvrđeni:

– Policijska postaja Mursko Središće je u srijedu, 15. rujna zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u prostorijama Općine Selnice. Radi utvrđivanja svih činjenica, policijski službenici su postupili po zakonu te obavili obavijesni razgovor sa sudionicima događaja, kojom prilikom nisu utvrđeni elementi prekršaja ili kaznene odgovornost, piše u odgovoru na naš upit.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3466

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije