ŠENKOVEC

KAD TI PANDEMIJA POMRSI RAČUNE Glinenim lišćem protiv koronadosade

Šenkovčanki Sari Murk (30) pandemija je pomrsila poslovne planove vezane uz fotografiranje vjenčanja, pa je u doba kad nije bilo nikakvih okupljanja počela tražiti nove kreativne izričaje

Sara potrebu za likovnim izražavanjem ima od malih nogu, stoga ova kreativka nije mirovala ni kad ju je pandemija zatvorila u kuću, već je putem interneta odlučila potražiti inspiraciju.

U srednjoj školi izrađivala je glinene predmete, pa je potaknuta time otkrila zanimljivu tehniku; na glinenu podlogu utiskuje listove drveća i cvijeća.

– Istraživala sam slikarske tehnike na internetu, i u jednom dijelu videa ugledala sam glinene listiće kao dekoraciju. Sjetila sam se svojih rukotvorina iz srednje škole, pa sam odlučila pokušati izraditi nešto tog tipa, opisuje nam Sara te dodaje:

– Pala mi je na pamet ideja da bi na te glinene listiće mogla kapnuti i eterično ulje, pa ih objesiti u automobilu da mi mirišu.

Idejom se oduševila i Sarina baka Slava čiji automobil često miriši po ribama koje lovi djed Stanislav, pa su listići završili i na retrovizoru bakinog automobila, a nakon toga, Sarino lišće je završilo u svim obiteljskim automobilima.

– Proces izrade je jednostavan, prikupim zanimljivo lišće iz prirode, utisnem ga u glinu da ostavi otisak, te pustim da se sve zajedno osuši na zraku. Kad se glina osuši, oblikujem je i zagladim, pa ukrasim akrilnim ili vodenim bojama. Nakon toga listić je spreman za upotrebu, ističe Sara te dodaje da je dovoljno dodati samo par kapi ulja pa da automobil miriši nekoliko dana.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3464


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije