Improvgrupa.002

PONOVO POD REFLEKTORIMA! Čakovečka Improvgrupa.002 s veseljem najavljuje nove nastupe

Posljednjih mjeseci činilo nam se kao da se svakodnevica iz improviziranog skeča polako vraća na staro i dobro uigrano, no pred nama su hladni mjeseci i nova epidemiološka neizvjesnost. Bilo kako bilo, improvizacije će svakako biti

Čakovečka Improvgrupa.002 s veseljem najavljuje nove nastupe. Grupu ste mogli upoznati prošle godine na nekoliko nastupa u njihovom gradu gdje su gostovali s njihovim showom naziva ˝Kome zvono zvoni˝, no termine je uglavnom određivao Stožer. Članovi grupe toplo se nadaju da će ove sezone moći odraditi barem većinu ugovorenih nastupa.

A članovi su čakovečkoj publici dobro poznati s kazališne scene. Idejni začetnik i vođa ove grupe je Bruno Kontrec, a njegovi više ili manje poslušni kolege su Mario Jakšić, Marko Baksa, Alen Barbić, Silvio Štefanac, Dalibor Strišković i Kristina Štebih. Ako još niste naučili što to Improvgrupa točno izvodi, podsjetite se da se radi o improvizacijskom performansu baziranom na dramskim vježbama/skečevima. Prema prijedlozima iz publike izvode se dramske situacije izmišljene na licu mjesta, a svoj su uzor članovi grupe pronašli u britanskoj improvizacijskoj emisiji “Whose line is it anyway?” Nije na odmet spomenuti ni da se radi o jedinom showu te vrste u Hrvatskoj.

Zato, draga stara i nova publiko, kad sudjelujete u showu Improvgrupe, imate jedinstvenu priliku vidjeti ovakva tip kazališta i zabave na jednom mjestu.

A sada konkretno. Određeni su i datumi IMPUT tribine, odnosno IMProvizacije UTorkom u čakovečkom PROSTORU. Mjesto je to gdje se održavaju i probe grupe te su tribine svojevrsna “kućna” zabava. Plan je da se jedan utorak u mjesecu izdvoji za nastup pred publikom koja će dolaziti u onom broju i po onim mjerama koje će nam ove jeseni određivati nacionalni Stožer. Prva tribina počinje 26.10.2021., a finalna je planirana za 12.7.2022. s velikim open air nastupom. Na tribinama će se povremeno pojavljivati i gosti, a važno je i reći da po prvi puta Improvgrupa izlazi iz svojeg dvorišta, pa osim u Čakovcu, ima ugovorene nastupe u Murskom Središću, Strahonincu, Belici, Rijeci i Karlovcu. Za sada. Jer otvoreni su za nove pozive i nove zvjezdane trenutke na pozornicama koje ih žele ugostiti.

Show Improvgrupe.002 ˝Kome zvono zvoni˝ traje oko 2 sata s pauzom, interaktivan je, no samo ako to publika želi. A vjerujte, želi. Uloge izvođača i publike, vrlo se lako mogu zamijeniti i vrlo lako vratiti na mjesto. Proces je zabavan, smiješan i publici služi kao sredstvo opuštanja i primjer dobro provedene večeri. Zato, ako ste za novi, drugačiji oblik kazališta i zabave, navratite utorkom u čakovečki Prostor ili zavirite na plakate u svom mjestu. Možda vas “Impruvači” očekuju i tamo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije