BELICA

HERA, HEX, HULK I HUGO Vajmarski ljepotani obitelji Buhin

Pogled u dvorište Buhinovih iz Belice ne ostavlja ravnodušnim ni jednog ljubitelja životinja, posebno pasa. DvoIpol godišnja kujica Hera i njena tri štenca Hex, Hulk i Hugo dojmljivi su primjerci pasmine vajmarski ptičar

Pasmina je to koja se uglavnom uzgajala za lov, no sada su većinom samo kućni ljubimci.

– To su odlični psi, bilo kao ljubimci, bilo za lov. I sam sam lovac, član Lovačkog društva Trčka iz Čakovca i Hera odlazi sa mnom u lov. Poslušna je, jako je dobra i mila. Ali i dobra čuvarica, kaže vlasnik Mario Buhin.

Kujica Hera je prije nešto više od tri mjeseca okotila ukupno 8 štenaca, 4 muška i 4 ženke. Kažu, bilo je to izazovno vrijeme.

– Iako ima već dvije i pol godine, to joj je bio prvi okot, a mislim da će biti i zadnji. Sve je dobro počelo, no nakon što je prvi psić došao van, sve je stalo, prepričava Marta Buhin i dodaje kako su na kraju s Herom morali na carski rez što je svima bilo traumatično iskustvo.

– Jedan od štenaca nije htio sisati pa smo ga hranili na bočicu. Kad su tako mali moraju stalno jesti pa smo ga hranili svaka dva sata, i po noći, prisjeća se Marta i kaže kako je nakon mjesec dana psić počeo sam jesti, čak i više od svih ostalih. Sada su pravo veselje obitelji Buhin, baš kao što će biti i drugim obiteljima koje će psićima pružiti novi dom. 

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3464

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije