SVETI MARTIN NA MURI

MEĐIMURSKE TROJKE Prve dvije godine za nas su bile izuzetno zahtjevne…

Prije jedanaest godina u Petrovoj bolnici u Zagrebu rodile su se Lara, Rea i Hana iz Svetog Martina na Muri. Time je malo Međimurje dobilo jedne od rijetkih trojki u ovim krajevima

Na svijet su došle carskim rezom, a to je, kaže mama Adrijana Šardi, bio najmanji izazov naspram onome što je slijedilo. Rođene su u 36. tjednu trudnoće, a zbog svoje veličine morale su odgoditi odlazak kući kako bi dobile na težini, do 2500 grama.

Lara, rođena s 2.230 grama iz bolnice je puštena nakon dva tjedna, Rea nakon tri, a Hana je čekala čak mjesec dana za odlazak kući.

– Prve dvije godine života za nas su bile izuzetno zahtjevne jer nikako nismo mogli uskladiti rasporede spavanja, hranjenja, plakanja i sl., uvijek je barem jedna pravila probleme, sa smiješkom ističe mama.

S dvije godine krenule su u jaslice, a kako su rasle, s njima je bilo sve manje i manje ‘posla’. Kad su krenule u školu, jedna drugoj su bile motivacija, zajedno su učile i pomagale si. Ove su godine krenule u nove pobjede, peti razred osnovne škole, a iako su naizgled iste, osobnosti i interesi su im potpuno različiti.

Dok Hana voli trčati i već godinama pobjeđuje na školskom krosu, Rea i Lara se više fokusiraju na mirnije provođenje vremena, najčešće crtanje. Jedna zajednička stvar koja se nikako ne mijenja je njihova ljubav prema životinjama i najviše od svega vole provoditi vrijeme sa svoja dva psa.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3463

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije