Miklavec: Obuka za zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase

Nakon višetjedne teoretske i praktične nastave, 3. ožujka u Miklavcu je održana stručna provjera kojoj je pristupilo 37 članova kako bi stekli zvanje vatrogasac i vatrogasac I. klase. Unatoč svojim privatnim obvezama, članovi su se poslije radnog vremena odlučili stručno osposobiti uz praktične vježbe.

Zastupljeni su bili članovi iz slijedećih mjesta: Domašinec, Ferketinec, Miklavec, M. Središće, Podturen, Selnica, Sivica, Vratišinec, Sv. Martin na Muri i Turčišće. Prema programu osposobljavanja za vatrogasna zvanja, kandidati su prisustvovali teorijskoj nastavi iz  6 nastavnih predmeta i praktičnim vježbama u sveukupnom trajanju od 74 nastavna sata.
Teorijsku nastavu i praktične vježbe provodili su predavači i vježbatelji Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Od ukupno 37 polaznika obuke, njih 8 položilo je ispit s odličnim uspjehom, 17 kandidata ostvarila su vrlo dobar rezultat, a dvojica polaznika završilo je s dobrom ocijenom.  sa dobrim su uspjehom polozila za zvanje vatrogasac.

Osim za zvanje vatrogasac, 14 pristupnika iz ovog područja polagala su ispit za zvanje vatrogasac I. klase. S odličnim uspjehom položilo je njih 12, a s vrlo dobrim 2 kandidata, te su svi promovirani u nova vatrogasna zvanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije