Održana 92. godišnja skupština DVD Palovec

Početkom ove godine u siječnju je izvršeno bodovanje DVD-a od strane VZMŽ. DVD Palovec je svrstan u kategoriju ostala društva, a skupili su 1545 bodova i osvojili 16. mjesto. U sklopu protupožarne preventive po selu su nosili informativni listić u mjesecu svibnju, odnosno uoči žetvene sezone, obilježili su Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Organizirali su već tradicionalnu budnicu za “Palovsko” proštenje na Florijanovo, još su bili na straži Božjeg groba i na misi za Uskrs i povodom obilježavanja Dana općine. Za vrijeme žetvene sezone pojačali su protupožarne aktivnosti, organizirali su dežurstva i ophodnje, a prije same žetve pregledali su kombajne. Tijekom godine pregledani su i ispitani svi podzemni hidranti, a u nekoliko navrata su ispunjavali bunare.

Radne akcije održavali su tijekom cijele godine i utrošili preko 300 radnih sati. Najviše vremena tijekom prošle godine potrošili su na uređenju vatrogasnog vježbališta na lokaciji ,,Dolena”. Na radovima ja bila uključena i teška mehanizacija kao što su buldožer, greder, bager, valjak i kamioni jer je lokacija bila potpuno zapuštena i obrasla šikarom. Navozili su oko 250m3 fine zemlje, sve to poravnali i zasijali 100 kg trave.

Pokraj vježbalište su iskopali bunar za vodu koji je u funkciji i još smo napravili teren za odbojku na pijesku, a tokom ove godine napravit će još niz pratećih sadržaja. Što se tiče financiranja ovog projekta jasno ja da mi iz njihovog proračuna to ne bi mogli ni započeti, stoga se zahvaljuju VMO Palovec i Općini Mala Subotica što su ih podržavali i financijski popratili uređenje ovog vježbališta koje je jako potrebno za vježbanje natjecateljskih desetina, a u planu je da to bude i taktičko pokazni poligon za uvježbavanje operativne postrojbe.

Imali su 7 intervencija aktivnog gašenja požara i sve su bile manje složene tj. požari suhe trave i kukuruza, još su 2 puta intervenirali na ispunjavanju vode iz podruma i jednom su bili angažirani na osiguranju Državnog natjecanja sportske rekreacije.

Na županijskom natjecanju djece i mladeži koje je održano u Palinovcu, sudjelovali su s tri desetine. DM osvojili su 53. mjesto, DŽ 27. mjesto i MM 8. mjesto. Desetina MM još su se natjecala na kupu Novog Marofa. Natjecanje vatrogasaca VZPO održano je u Gardinovcu, tamo su također sudjelovali sa tri desetine, žene A osvojile su 3 mjesto, muški A osvojili su 4. mjesto, a muški B osvojili su 3. mjesto.

Županijsko natjecanje vatrogasaca održano je u Maloj Subotici, na natjecanje plasman su izborile sve tri desetine. Desetina Muški A osvojili su 10. mjesto od ukupno 40 desetina. Desetina Muški B osvojili su 22. mjesto od 29 desetina. Desetina Žene A osvojile su 2. mjesto od ukupno 32 desetine. Cure su  se plasirale na državno natjecanje koje će se ove godine 6. i 7.10. održati u Zadru.

Moramo naglasiti da je to ona ista ekipa koja se prošle godine natjecala na državnom natjecanju mladeži u Šibeniku, i zamislite već su na prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji izborile državno natjecanje na kojima sustalni sudionici još od 1997., kad su prvi put bili u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije