PORCIJUNKULOVO

NAŠI IZLAGAČI Pravi domaći češnjak prepoznaje se po mirisu, okusu i zemlji na brkovima

Porcijunkulovu se svake godine posebno vesele proizvođači domaćeg češnjaka OPG-a Friščić iz Vinograda Ludbreških – i zbog prodaje, i zbog ozračja!

Karolina i Ivan
Friščić na oko dva hektara uzgajaju isključivo
češnjak. U taj su posao zakoračili u vrijeme kad ona, kao
magistra prava, nije mogla pronaći posao, a iako su danas oboje
zaposleni (Ivan je inženjer strojarstva), češnjak je ostao
njihova ljubav.

– Zasad nam je to dodatni prihod i nešto čime se bavimo uz svoje
redovne poslove, ali nadamo se jednog dana posvetiti se samo
uzgoju češnjaka, pojašnjava Karolina.

Sav svoj prihod prodaju na sajmovima i manifestacijama, a posebno
se vesele Porcijunkulovu, što zbog dobre prodaje, što zbog
veselog ozračja.

Svake se godine posebno potrude i oko dekoracije svojeg štanda,
koji i ovaj put krase prekrasne pletenice s livadnim cvijećem i
vjenčići ove moćne biljke koja se već tisućljećima koristi u
ljekovite svrhe.

Stručnjakinju za češnjak Karolinu pitamo i kako prepoznati pravi
domaći češnjak, a odgovor je jednostavan, kaže:

– Po okusu, mirisu i – zemlji na brkovima!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije