marljivi vrtićarci

DJEČJI VRTIĆ VRAPČIĆ ŠENKOVEC ‘Smajlići’ i ‘Ptičice’ odlučili su živjeti zeleno

Mališani su postali aktivni sudionici u ekološkim aktivnostima vrtića i lokalne zajednice

U godini Covid-a, “Smajlići” i “Ptičice” odlučili su živjeti zeleno. eTwinning projekt “Living greenly/Živimo zeleno” upravo se provodi kraju, a tokom cijele godine želja njihovih odgojitelja bila je da djeca postanu aktivni sudionici u ekološkim aktivnostima vrtića, lokalne zajednice a kroz koje će djeca stjecati navike odgovornog ponašanja prema okolišu i održivom razvoju.

U dogovoru s djecom odabrano je nekoliko aktivnosti i akcija koje su provedene u suradnji sa ostalim odgojnim skupinama, roditeljima, tvrtkom za otkup otpada, udrugom oboljelih od leukemije i limfona, eko borovnice Lisjak (uređenje vrta, sadnja stabla, grma borovnica, akcija prikupljanja papira i plastičnih čepova, kreativna reciklaža, eko-zdrava hrana).

U velikoj akciji prikupljanja papira, djeca i roditelji prikupili su veliku količinu papira. Papir su zatim poslali na recikliranje, a novcem koji su djeca dobila za sakupljeni papir kupljeno je stablo koje će nakon nekoliko godina dati hlad u dvorištu vrtića. Projekt neće stati krajem ove pedagoške godine, već će ga marljivi vrtićarci nastaviti provoditi i dalje i  razvijati se kao mladi aktivni zagovornici očuvanja prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije