I. OŠ Čakovec: Objavljen natječaj za učeničku fotografiju

I. Osnovna škola Čakovec u sklopu projekta “Sigurnost i mobilnost za sve” objavila je natječaj za učeničku fotografiju. Od 2000. godine Renault provodi program “Sigurnost za sve”, međunarodni obrazovni program usmjeren na podizanje svijesti o sigurnosti u prometu među mladima.

Nakon rada s više od 12 milijuna studenata u 35 zemalja, program je preimenovan u “Sigurnosti i mobilnosti za sve”, uvođenjem nove teme održive mobilnosti. Riječ je o jedinstvenom obrazovnom programu koji su zajednički razvili Renault i obrazovni stručnjaci, a ciljano je dizajniran za učenike osnovnih i srednjih škola, a njegov je cilj poticati, razvijati i jačati podučavanje i učenje o sigurnost na cesti i održive mobilnosti.

Jedan od načina realizacije cilja je program pod nazivom “VAŠE ideje VAŠE inicijative” koji učenike usmjerava prema promatranju različitih situacija u prometu, razumijevanju svijeta oko sebe i razmišljanju o značenju i utjecaju njihovog kretanja.

Podizanje svijesti na taj način omogućuje mladim ljudima da  osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici, koristeći crteže, plakate, video i druge sadržaje i aktivnosti kroz koje će prenijeti snažne poruke na temu sigurnosti na cestama i održivu mobilnost za sve.

Čakovečka škola je prva iz Hrvatske uključena u ovaj program, a u sklopu programa učenici 8. a i b razreda osmisliti će i provesti niz aktivnosti i izraditi različite elektroničke obrazovne sadržaje koji će svima biti ponuđeni na korištenje.

U sklopu programa “Sigurnost i mobilnost za sve” u koji su prvi put pozvane škole iz Hrvatske, I. Osnovna škola Čakovec raspisala je natječaj za najbolju učeničku fotografiju za učenike svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj želeći na taj način podići razinu svijesti za odgovornijim ponašanjem svih sudionika u prometu.

Više o projektu može se saznati na službenim stranicama programa, a o natječaju na školskim stranicama. Rok za prijavu je 27. veljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije