VRATIŠINEC

OPROŠTAJ DUGOGODIŠNJEG RAVNATELJA OD ŠKOLE Željko Maček: Prefletno je minulo

Ravnatelj Osnovne škole dr. Vinko Žganec u Vratišincu Željko Maček (65), nakon četrnaest godina na čelu ustanove, te više od četrdeset godina ukupnog radnog staža odlazi u mirovinu

Vodio je Osnovnu školu dr. Vinka Žganca i područnu školu u Gornjem Kraljevcu koje danas pohađa 148 učenika, a kako ističe, na kraju može samo svima zahvaliti na suradnji i podršci:

– Biti ravnatelj u Vratišincu je prekrasan zadatak. Komunikacija s roditeljima je bila odlična, ali i suradnja s Općinom i poduzetnicima, svi su maksimalno doprinosili razvoju Škole. Nažalost, ova godina je bila turbulentna zbog pandemije, a uz to smo obilježavali dvije velike obljetnice, istaknuo je Maček te dodao:

– Obilježili smo 25 godina odvajanja od škole u Murskom Središću, te 130 godina od rođenja dr. Vinka Žganca. Učenici su tim povodom tijekom cijele godine nizom aktivnosti obilježavali obljetnice vezane uz Vinka Žganca, te učili o velikanu, a obnovljena je i Žgančeva bista ispred školske zgrade, ističe Maček.

Ravnatelj će se u mirovini posvetiti čitanju knjiga i uređenju okućnice svog doma u Palovcu, a kako ističe, Vratišinec će mu nedostajati.

– Ostat će mi uspomene te sreća kad vidim bivše učenike kao odrasle ljude. Uvijek mi je drago kad me se sjete i pozdrave na ulici, a na kraju mogu samo reći – prefletno je minulo.

Neposredno pred kraj školske godine ravnatelj Željko Maček podijelio je zahvalnice zaslužnima, a među njima i klesaru Mariju Žgancu, na čiju inicijativu je uređen spomenik dr. Vinku Žgancu:

– Bista od gipsa nije bila adekvatna i trebala je obnovu, pa smo odlučili izraditi istu od mramora. Bistu smo poklonili Školi, a vrijednost radova je 40 tisuća kuna, ističe Mario.

* tekst preuzet iz Lista Međimurje, broj 3451

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije