CZK Čakovec: “U Zemlji krvi i meda”, izložba, kazališna tribina “Cukorek”…

Tribina ČČ: U Zemlji krvi i meda, 23. veljače u 20 sati

Redateljski prvijenac američke filmske zvijezde Angeline Jolie govori o ljubavnoj vezi između dvoje mladih ljudi koji svoju vezu nastavljaju i početkom rata kada on postaje srpski vojnik, a njegova djevojka Bošnjakinja postaje ratna zarobljenica.

Za ovaj je film Angelina Jolie nominirana za nagradu “Zlatni globus” u kategoriji za najbolji strani film.


Film U zemlji krvi i meda prikazuje složenu ljubavnu priču tijekom strahota rata u Bosni, kojim su posebno bile pogođene žene.

Za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, Danijel, vojnik koji se bori na strani Srba, ponovo sreće Ajlu, Bošnjakinju koja je sada zarobljenica u logoru kojim on upravlja. Njihova nekad obećavajuća veza gubi sve granice realnosti s obzirom na situaciju u kojoj se oboje nalaze…

Trajanje: 127 minuta
Preporučamo starijima od 13 godina
Vrsta: ratna drama
Režija: Angelina Jolie
Uloge: Žana Marjanović, Goran Kostić, Rade Šerbeđija
Godina: 2011.

Izložba: Centzar za kulturu Čakovec, izložbeni prostor u četvrtak, 23. veljače 2012. u 19 sati

Otvorenje izložbe: Prolaznici (keramoskulpture)

Smiljana Brezovec Meštrić jedna je od vodećih hrvatskih keramičara, majstorica medija koji kontinuirano i dosljedno razvija u skulptorskom izrazu.Ovom izložbom predstavlja izbor radova nastalih tijekom nekoliko proteklih godina.

Njezin rad samo je materijalom i primjerenom tehnologijom vezan uz keramiku. Sve ostalo, prije svega tema, smisao i oblikovanje pripadaju suvremenim kiparskim izrazima, od jednostavne figure, preko “slike”objekta, do instalacije u prostoru. Tematski gledano, svaki  rad predstavlja zasebni svijet, istovremeno i osoban i univerzalan, refleksivan i doslovan.

Svaki je rad izgrađen od keramike, prostora i riječi, te tako čini sugestivnu interaktivnu cjelinu koja jednostavno traži svoju ispunu u promatračevoj pažnji. Ovu izložbu doživjet ćemo gledanjem, osjećati dodirom, čitati na ispisanim keramičkim pločicama, prošetati  vođeni keramičkim cipelama-koracima i konačno ponijeti sobom u mislima te tako ispuniti smisao i poslanje umjetničke komunikacije.

Pritom će manje bitno biti da li je ono što nam se dogodilo zapravo keramika ili skulptura. Smiljana Brezovec Meštrić, iza sebe ima brojne skupne i samostalne izložbe, dobitnica je više nagrada u domeni keramike. Članica je ULUPUH-a, HDLU-a, HZSU-a. Živi i kreativno radi u Varaždinu.

Ksenija Kipke

Kazališna tribina za djecu i mlade “Cukorek” u subotu 25. veljače 2012. u 16.00 sati

Dječje gradsko kazalište Čakovec: Cvicvit

Predstava Cvicvit govori o malenoj djevojčici koja živi u planinama zajedno sa svojim djedom u velikoj šumi punoj životinja i vrijeme provodi u igri i pjesmi. S druge strane tih planina, na kraljevskom dvoru, živi oholi kraljević kojeg nitko ne voli, a ni on nikog ne voli. Brižni kralj pokušava svom sinu naći lijek, ali uzalud.

Mudrac Aron pokušat će pomoći kraljeviću, no shvatit će da njemu može pomoći samo djevojčica dobrog srca, a to je Cvicvit. Pregršt likova, mladi glumci, pjesmice koje prate radnju, povest će vas u još jednu prekrasnu bajku koju je napisala zagrebačka spisateljica Ančica Koprek.

Uloge: Ema Kovač, Ivan Milković, Sara Hunjak, Tena Jelinek, Matko Buvač, Nika Levak, Đesika Kolarić, Dea Radek, Ana Kovač, Pavla Ovčar, Ana Zrna, Patrick Bedić, Antonija Mrla, Matea Varga, Damira Kovačić, Dejan Buvač, Marko Kolarić, Mia Brkić, Sonja Kolarić,Klara Jurišić, Kristin Tkalčec

Trajanje: 50 minuta
Uzrast: od 5 godina
Tekst: Ančica Koprek:
Redatelj: Dejan Buvač
Kostimi: Dragica Jagec
Glazba: Damir Rodiger

>>> Kompletan program CZK Čakovec i Doma kulture Prelog pogledajte klikom ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije