Najprodavanija reflektirajuća oprema za pješake dostupna svima

Međimurski pješak vidljiv i po mraku: Pješaci naše županije najuočljiviji su pješaci u zemlji. To je plod savjesnog razmišljanja pješaka, ali i mnogobrojnih akcija Savjeta za sigurnost cestovnog prometa međimurske županije i PU Međimurske.

Vrlo je značajan i doprinos web portala “sigurnih pješaka” Krijesnica.info (www.krijesnica.info) uz veliku podršku portala eMedjimurje.hr (www.emedjimurje.hr) i dodatnu medijsku potporu Radia 105 – Radio Selnice (www.radio105.hr).

Više nije rijetkost vidjeti pješaka u mraku kako svoju prisutnost u prometu signalizira vozaču  upotrebljavajući krijesnicu ili reflektirajuću traku. Također su sve brojniji i biciklisti koji upotrebljavaju reflektirajuće prsluke. Svaki je vozač sigurno zahvalan za svakog osvijetljenog pješaka i biciklistu.

No, ni to nije dovoljno! Vozači češće susreću pješake i bicikliste koji krajnje nepromišljeno izlaze na cestu po mraku-neosvijetljeni i neobilježeni reflektirajućom materijom.

Kako bi svi bili vidljivi i sigurniji po mraku, pokrećemo prodajnu akciju MEĐIMURSKI PJEŠAK VIDLJIV I PO MRAKU koja se održava u holu velikog Mercatora u Čakovcu od 14. veljače 2012. godine.

PONUDA:

REFLEKTIRAJUĆA TRAKA ZA PJEŠAKE – 15 kuna

REFLEKTIRAJUĆA KRIJESNICA ZA PJEŠAKE – 10 kuna

REFLEKTIRAJUĆA TRAKA ZA BICIKLISTE – 10 kuna

MERCATOR ČAKOVEC, od 14. veljače 2012.  BITI VIDLJIV – BITI SIGURAN

Idete li u trgovinu, do autobusne stanice, na posao, u školu, k misi, šećete li ulicom ili prelazite zebru, UVIJEK JE DOBRO DA VAS VOZAČI UOČE NA VRIJEME!

Desetinka sekunde dovoljna je da vozač uoči pješaka osvijetljenog reflektirajućom materijom-krijesnicom ili reflektirajućom trakom. u suprotnom, prometna situacija itekako može biti kobna za pješake koji nisu uočljivi u prometu, a teške situacije proživljavaju svi-vozač, pješak, rodbina, prijatelji, cijelo društvo.

Ako kao pješak niste obilježeni reflektirajućom materijom kao što nalaže i Zakon, u slučaju pješačke nesreće po mraku postoji velika mogućnost da budete sukrivac nesreće jer vas vozač nije mogao uočiti na vrijeme.

Pozivamo i vozače da svojim savjetima utječu na svoju djecu, ali i starije osobe o potrebi preventivnog djelovanja u prometu pješaka noću. Uzmite u obzir da se stariji pješaci sporije kreću, slabije vide i čuju, te su najčešća “meta” vozila u prometu po mraku.

Zakon o sigurnosti cestovnog prometa nalaže:

Pješak, koji se kreće kolnikom, dužan je noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, biti označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

U Hrvatskoj u prosjeku svaka 3 i pol dana pogine pješak, a 5 pješaka dnevno bude ozlijeđeno. Većina nesreća pješaka s kobnim ishodom događa se u sumrak ili noću, iako je na cesti znatno manje pješaka nego danju.

ZAPAMTITE: Uočljivost pješaka je i njihova sigurnost.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije