Osnovnoškolci Nedelišća u projektu “Znanjem protiv predrasuda”

Osnovna škola Nedelišće je ugostila Udrugu tjelesnih invalida Međimurja i osigurala prostor za održavanje radionica u sklopu projekta “Znanjem protiv predrasuda”. Cilj projekta je tolerancija prema osobama s invaliditetom, razvijanje pozitivnih stavova te integracija djece s teškoćama u razvoju u osnovne škole.  

Voditelj projekta je Branko Baksa, predsjednik Udruge, dok radionice vodi Martina Kovačić, zaposlenica Udruge. U održavanju radionica sudjeluju i volonteri: Željka Leček, Dario Horvat i Maja Lesar. Iz Udruge su nam rekli da su jako ponosni na volontere jer su spremni odvojiti svoje slobodno vrijeme kako bi sudjelovali na radionicama s učenicima. Volonteri su jako dragocjeni za Udrugu i njezinu egzistenciju kao i za kvalitetu radionica.
    
S obzirom na poveći broj osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji, iznimno je važno prihvatiti svijet u njegovoj različitosti, invaliditet kao različitost, a ne ograničenje te razbiti negativne stavove i stereotipe o osobama s invaliditetom. Invaliditet nije nečiji identitet te osobe usprkos ograničenjima, mogu biti vrlo uspješne u svojem području djelovanja. Ponekad osobama s invaliditetom  treba pomoć, no treba znati kako pomoći na pravi način i ukoliko to sama osoba želi i/ili treba. Ovakva razmišljanja se protežu kroz četiri radionice gdje učenici kroz igre, igranje uloga, izradu plakata i rasprave uče o različitosti i invaliditetu.

Zabilježili smo veliki interes trećih i četvrtih razreda za aktivnim sudjelovanjem u radionicama, a kako im je bilo na radionicama pogledajte u nastavku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije