sve najbolje povodom rođendana

PONOS NA GODINE Najstariji Kotoripčanin Josip Vugrinčić proslavio je 95 ‘zima’!

Kada podvuče crtu ispod svojih potomaka, reći će da uz dvoje djece ima troje unučadi i šestero praunučadi

“Tek mu je 95 rođendan, sve najbolje povodom tvog rođendana dragi japa! Poživio nam barem do stotke.” napisao je u subotu, 20. veljače na svom Facebook profilu njegov sin Stanko koji će ove godine napuniti 55 godina.

20. veljače na svečarskom ručku u kotoripskoj Međimurskoj ulici kod obitelji Vugrinčić na stolu rođendanska torta. Na torti šešir i štap, simboli koji priliče gospodinu, do torte čaša dobrog vina, a sve je to svojom pojavom “začinio” Josip Vugrinčić, čovjek kojem za kojeg je sve to bilo priređeno. Bilo mu priređeno jer je toga dana obilježavao 95-ti rođendan koji ga je po godinama svrstao među najstarije Kotoripčane, a nakon što je do 2019. godine taj primat imao Luka Knez.

Prva “peršona” Kotoribe živi sa sinom Stankom i snahom Marinom, no na svečarski ručak su mu došli unuk Bojan sa suprugom Josipom i djecom Dorianom i Božidarom. Osim Stanka u braku Josipa rođena je i kći Đurđa koja je nažalost preminula u 58-oj godini života. Njezina djeca su Mario, živi u Zagrebu, i Irena koja živi u Kerestincu. Kada podvuče crtu ispod svojih potomaka, reći će da uz dvoje djece ima troje unučadi i šestero praunučadi.
Fizički izgled ne odaje njegove godine jer je čovjek koji je cijeli svoj radni vijek proveo vani,na otvorenome, u polju, prirodi. Radio je u nekadašnjoj Seljačkoj zadruzi pa Poljoprivrednom dobru, Agromeđimurju. Bio je poljodjelac, poljar, traktorist… – Sve što je ‘polje’ trebalo – kaže. Rad na otvorenom ostavio je traga na kostima, no na te bolove je već zaboravio. Malo slabije čuje.

– Kak i si starci! – kaže i dodaje kako je oduvijek znao kako je najbolji lijek za vitalnost pa i dugovječnost jutarnja čašica ‘žganice’, a niti čaša vina ne ‘preškodi’. Zahvalio se je za darove i čestitke. Želje? Nije spominjao zdravlje. Znači da vjeruje u dugo sutra u kojem očekuje ovu grupu čestitara i za godinu dana. Inače, njegov sin je prvi kotoripski vatrogasac, prvi čovjek Općinskog vijeća Kotoribe, lovnik je u LD Jarebica. Profesionalni je vatrogasac JVP Čakovec.

Sve to Stanko stigne, kao i voditi skrb o tati na kojeg je uvijek bio kao sin ponosan, a sada je još ponosniji kada živi s ‘nositeljem visokih godina’ koji je proslavio 95. rođendan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije