Općina Nedelišće u Noći muzeja

Na manifestaciji Noć muzeja, u kojoj se posjetiteljima diljem Hrvatske otvaraju vrata muzeja za besplatno razgledavanje uz prigodne programe, ove godine u Muzeju Međimurja u Čakovcu kao suorganizator predstavila se Općina Nedelišće.

U petak, 27. siječnja 2012., u izložbenom salonu i dvorani za svečane namjene mnogobrojni posjetitelji mogli su se upoznati s dijelom turističke, kulturne i povijesne baštine, te probati razne delicije proizvođača s područja općine.

Na svečanosti otvorenja manifestacije u nazočnosti načelnika Općine Nedelišće Mladena Horvata, njegovog zamjenika Darka Danie i predsjednika Općinskog vijeća Željka Kacuna, ravnatelj Muzeja Međimurja mr. sc. Vladimir Kalšan zahvalio je Općini Nedelišće što se kao suorganizator i supokrovitelj uključila u organizaciju ovogodišnje Noći muzeja.

Načelnik Mladen Horvat rekao je kako se Općina Nedelišće rado odazvala pozivu da se u sklopu jedne ovako značajne manifestacije predstavi kao druga po veličini u Međimurju i šesta općina u Hrvatskoj s različitim sadržajima.

U svečanosti otvorenja nastupili su muška vokalna skupina Pjevačkog zbora «Josip Vrhovski» sa solisticom Katarinom Toplek, članovi Kulturno-umjetničke udruge «Seljačka sloga» Nedelišće uz pratnju tamburaškog sastava te Mažoretkinje Nedelišća.

Posjetitelji su mogli razgledati štandove Turističke zajednice općine Nedelišće, upoznati se sa starim zanatima kovača, bačvara, izrade cvijeća od ukrasnog papira i cekera, isprobati vina od grožđa i kupina, bučino ulje te kušati domaće kolače koje su pripremile članice udruga žena iz Črečana, Macinca, Gornjeg Hrašćana, Trnovca, Dunjkovca, Gornjeg Kuršanca, Nedelišća, Pušćina i udruge ‘Sport za sve’ Pušćine te prave mesne specijalitete koji se pripremaju po starinskim receptima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije