EGTS

SASTANAK U MAĐARSKOJ Sastalo se uže rukovodstvo Europske grupacije za teritorijalnu suradnju

EGTS će uz potporu Europske unije održati tečaj na kojem će moći sudjelovati predstavnici svih jedinica lokalne samouprave koje su članovi ove grupacije

U Serdahelu (Tothserdahely) je održan sastanak između Josipa Grivca, predsjednika EGTS-a, Lászla Preksena i Stjepana Tišlera, točnije užeg rukovodstva Europske grupacije za teritorijalnu suradnju (EGTS).

Teme sastanka su bile vezane uz daljnje aktivnosti te načinu rada i djelovanja u uvjetima pandemije COVID-19 s ciljem pripreme projekata za novo proračunsko razdoblje Europske unije 2021. – 2027.

Nakon tog sastanka održan je tematski radni dogovor s ciljem upoznavanja s propisima vezano uz edukaciju i izdavanje odgovarajućih isprava za voditelje vodenog turizma koji bi vrijedili u obje zemlje.

EGTS će uz potporu Europske unije održati tečaj na kojem će moći sudjelovati predstavnici svih jedinica lokalne samouprave koje su članovi ove grupacije. Da bi navedene isprave vrijedile u obje države potrebno je uskladiti gradivo tečaja sa zakonskim regulativama u Hrvatskoj i Mađarskoj. Vezano uz tu problematku je Marijan Varga, jedan od osnivača EGTS-a i načelnik Općine Donja Dubrava, vrlo detaljno upoznao prisutne s hrvatskom zakonskom regulativom.

Također je dogovorena suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom vezano uz tu tematiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije