Župljani Kotoribe oprostili se od vlč. Ljubana Škrabe

Na nedjeljnoj misi župljani Kotoribe oprostili su se od svoga župnika vlč. Ljubana Škrabe (42).  Škraba je zbog bolesti odlukom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka razriješen župničke službe u Kotoribi. U Župu Kotoriba stigao je 2002. godine, a svoj put nastavlja u Svećeničkom domu u Varaždinu.

Riječi zahvale uz prigodne poklone uputili su mu zvonar Ivan Knez, ravnateljica škole Snježana Matoš, prof., Ana Kalinić ispred župnog Caritasa i članovi Dječjeg župnog zbora i Zbora mladih.

– Ovdje sam skoro deset godina. Bilo mi je lijepo, naučio sam već i kotoripski govoriti. Hvala vam na svemu! Oprostite ako je bilo grešaka, vjerujete one nisu bile zlonamjerne. Kotoriba će zauvijek ostati u mome srce, poručio je vlč. Škraba. Rastanak s voljenim župnikom završen je zajedničkim pjevanjem jedne od njegovih najdražih pjesama Učitelju gdje stanuješ koja je mnogima izmamila suze na oči.

Novim župnikom je imenovan vlč. Marijan Horvat (36), dosadašnji prefekt u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Vlč. Horvat rodom je iz Lepoglave, a u službu župnika u Kotoribi bit će uveden na Svijećnicu, u četvrtak 2. veljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije