“Božje ovčice” u humanitarnoj prodaji dječjih radova prikupile 1.800 kn

Osjećajući u danima korizme posebnu povezanost s onima koji još uvijek nemaju dovoljna sredstva za najosnovnije životne potrebe – topli kruh, čistu vodu, zdravi obrok i udoban krevet, a da ne spominjemo odjeću, zdravstvene usluge i školovanje kao dio našeg tako obične svakodnevice, a toliko daleke i često nedostižne čežnje siromašnog svjetskog stanovništva nekih dalekih zemalja, župljani Kotoribe opet su ove nedjelje pokazali veliko srce.

I kroz Svetu misu, skupljajući milodar za Caritas pa kroz pakete koje ostavljaju u kutiji kotoripskog župnog Caritasa, ali i odazivom na humanitarnu prodaju dječjih radova za Uskrs, pokazali su da ne okreću glavu od patnje i potreba svojeg prijatelja, brata znanog i neznanog.

Izložbom i prodajom dječjih radova uz dobrovoljne priloge vjernika, misijska je grupa “Božje ovčice” nakon svetih misa ove nedjelje prikupila oko 1800 kn, koje će proslijediti u ured Papinskih misijskih djela u Zagreb.

Zaokružena je tom prodajom velika i lijepa, puna dječje radosti i kreativnosti, akcija koja je uključivala tri Uskrsne radionice, mnoštvo sastanaka “Božjih ovčica” i pripremu ove male, ali srcu vrijedne humanitarno prodajne izložbe.

– Zahvaljujemo prije svega djeci koja su u velikom broju tri utorka s nama radosno izrađivala naše prve zajedničke pisanice, čestitke i križiće, a odmah zatim hvala i svim župljanima koji su dobrovoljnim prilogom podržali rad djece i misijske grupe – poručuju “Božje ovčice”.

Novu aktivnost kao zahvalu svima koji su pomogli u ovom malom projektu ljubavi pripremaju za nedjelju 18. svibnja kroz Svetu misu, u suradnji s župnikom te voditeljima i članovima župnih zborova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije