DOBITNICA ŽUPANIJSKE NAGRADE 'ZRINSKI'

MARIJA PREKUPEC IZ GARDINOVCA U vrijednu nagradu su utkani i dragi suradnici

Marija je nagrađena za nesebičan društveni angažman u promicanju zdravlja i socijalnih aktivnosti te za razvoj sportske rekreacije u Međimurju i šire

Brojni Međimurci i Međimurke svojim djelovanjem u gospodarstvu, znanosti, obrazovanju, zdravstvu, zaštiti okoliša i mnogim drugim područjima ostvaruju hvalevrijedne i zavidne rezultate, pridonose razvoju Međimurja i služe kao primjer drugima. Jedna od njih je nama odavno i dobro poznata Marija Prekupec iz Gardinovca koja ima svoj pogled na nagradu.

>> FOTO Dodijeljena javna priznanja Međimurske županije, dr.sc. Antun Mikec prvi počasni građanin Međimurja

Nagradu “Zrinski” primila je na jučerašnoj svečanosti prilagođenoj epidemiološkim uvjetima današnjice i to je javno priznanje te poruka i potpora kojom se na dostojanstven način te s puno poštovanja želi zahvaliti ljudima koji svojim radom svakodnevno čine Međimurje boljom zajednicom.

Marija je nagrađena za nesebičan društveni angažman u promicanju zdravlja i socijalnih aktivnosti te za razvoj sportske rekreacije u Međimurju i šire. Za nagradu je predložena od strane Općine Belica i njenog načelnika Zvonimira Taradija.

Zamolili smo je da se ukratko osvne na svoj ponos.

– Vi već godinama pratite moj rad i aktivosti kako na lokalnoj razini i šire – rekla je kratko, a neizostavno dodajući: – Za mene je dobitak nagrade Zrinski veliko priznanje za moj dugogodišnji rad, iznimna čast i ponos. Uvijek sam nastojala pomagati ljudima u rješavanju problema, poticati i djelovati u humanitarnom radu i volontirati, raditi na prevenciji zdravlja od edukacija do organiziranja raznih sportsko rekreativnih aktivnosti. Zato zahvala ide svima, od prelagatelja nagrade, mojih cijenjenih članova Udruge građana Gardruže Gadinovec koji su svojim nesebičnim trudom i zalaganjem pomogli i ostvarenju niza aktivnosti, kao i svim partnerima na suradnji. Svega toga ne bi bilo da nema potpore moje obitelji koji su me nesebično podržavali u mojem radu i bili mi poticaj, dali vjetar u leđa – rekla je posebno pohvalivši supruga Josipa.

– On se aktivno uključuje u brojne aktivnosti i velika mi je pomoć. Zato je ova nagrada za sve njih koji se bore za dobrobit čitave zajednice. Bit će nam podstrek u radu da svojim entuzijazmom nastavimo u ostvarivanju novih izazova – završila je s ponosom.

Marija je diplomirana medicinska sestra zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije. Uz posao koji obožava, kao što smo naveli, Marija je uključena u rad brojnih udruga i institucija, a k tome je članica je HGSS-a, ističe se u humanitarnom radu, zamjenica je općinskog načelnika Belice.

Autor ovog priloga je rijetko kada imao prilike susresti ženu okupiranu s tolikim brojem obveza i aktivnosti svekolikih aktivnosti, no prije svega odanih primarnoj obvezi u zdravstvu, humanosti. Danas joj je 55 godina, u njezinom Gardinovcu je znana kao Marica, a na radnome mjestu je to sestra Marica, a prema prezentiranome mi ćemo je zvati ‘Marica za sve’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije