zajedničke aktivnosti

DV CVRČAK Projektom ‘Rastimo uz glazbu’ vrtičarcima omogućena didaktika za kvalitetniji razvoj

Nabavljena je didaktika koja potiče djecu na slobodno izražavanje i stvaranje na sebi jedinstven način

Poznavajući dobrobiti glazbe koje ona ima na cjelokupni razvoj djeteta od najranije dobi, u Dječjem vrtiću Cvrčak djecu se nastoji i dalje poticati na aktivno sudjelovanje i uključenost u glazbene aktivnosti kako bi im omogućili daljnji razvoj komunikacijskih vještina, vizualnu i auditivnu percepciju, razvoj glazbenih sposobnosti, kreativnosti i apstraktnog mišljenja.

Sudjelovanjem u zajedničkim aktivnostima postignuta je veća suradnja i povezanost između odgojnih skupina dječjeg vrtića “Cvrčak”. Djeci je omogućeno da doživljaj glazbe izraze likovno, pokretom, govorom.  

Projekt “Rastimo uz glazbu” omogućen je financijskim sredstvima iz proračuna grada Čakovca i nabavljena je didaktika koja potiče djecu na slobodno izražavanje i stvaranje na sebi jedinstven način.
U provedenim aktivnostima pomoću glazbe stvarala su se pozitivna emocionalna stanja, stvaralo se okruženje za istraživanje i učenje (zvuk, princip rada pojedinih glazbenih instrumenata, notni zapisi, glazbeni elementi ), djeci se nastojalo osigurati dostupnost različitim izvorima učenja te stjecanje neposrednog iskustva (slikovnice, enciklopedije, internet, posjet učitelja glazbene kulture, posjet violinistice, izrada glazbenih instrumenata, osmišljavanje i izvođenje vlastitih skladbi, vokalna i instrumentalna glazba).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije