ULOV KOJIM SE DRAGEC ŠTIMA

ŠTUKA ZA DIVLJENJE Najveći ulov Drageca Gašparića: Jednako dobro lovi kao što trči

66-godišnji Dragec Gašparić iz Svete Marije ulovio štuku za divljenje. Uz to, Dragec je i vrsni trkač. Štuku je ulovio na staroj Dravi kod brane HE Dubrava u Svetoj Mariji

– Na toj lokaciji sam stalno jer imam puno slobodnog vremena i sve se mahom zbiva oko Drave. Tu “varam”, ali i trčim – kaže i dodaje kako je štuka zagrizla na malu varalicu “meps” broj tri.

Nije vjerovao dok nije vidio da tako velika riba može doći na tako malu varalicu.

– Borba s njom nije bila duga, oko deset minuta. Najsretniji sam bio kada sam je dobio u podmetač (u mrežu) – ispričao nam je i rekao kako je to mjesto idealno za njihov život, stanište. Imaju svega, hrane u izobilju, dubina vode je idealna, sve što ovoj ribi treba.

Za kraj će pohvalno: – Tu sam ih ‘prijel’ na stotine, ali to se mora u tišini, jer ako se to razglasi, tu dojdu i drugi i nema više mira, kojeg štuka obožava – odaje tajnu. Riba je bila teška osam kilograma i duga 110 centimetara, dostatno da njeno meso podijeli najbližima, a dosta je ostavio i za ukućane. Dok su se svi ukućani radovali ulovu, njegova je kći bila tužna. Bilo joj je žao ribe jer je vegetarijanka.

– Idu li u kući zajedno strastveni ribolovac i veganka? – pitao je u šali. Kao što smo u uvodu spomenuli, Dragec je i strastveni trkač. Član je TK Kotoripski begači i osvajač je mnogih trkačkih trofeja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije