POBJEDNIK NATJECANJA KOD DELNICA

MEĐIMUREC IMA NAJBOLJI MED Dražen Bogdan iz Vugrišinca pobjednik je ‘Zlatnog ulišta’!

Međimurski pčelar Dražen Bogdan ukupni je pobjednik 14. po redu 'Zlatnog ulišta', tradicionalnog natjecanja u ocjeni kvalitete meda Primorsko-goranske županije, na kojem sudjeluju i proizvođači i ostalih dijelova Hrvatske

Njegov je bagremov med zaslužio iznimno visoku ocjenu od 98,31 bodova (od 100 mogućih).

Dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima ovogodišnjeg Zlatnog ulišta održana je u petak, 23. listopada. Županijski Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj iz Stare Sušice bio je domaćin završne svečanosti, a organizator ‘Zlatnog ulišta’ je Udruga za promociju i primjenu pčelarske etike ‘Biopčela’.

Uoči ove prestižne nagrade popričali smo s Draženom koji nam je rekao kako je iznimno sretan zbog ove nagrade, a ona mu je samo još jedna potvrda kvalitetnog rada s pčelama, ali i dodatni poticaj da tako i nastavi.

– Glavni ‘krivac’ za ovaj moj već godinama odlično odrađen posao je Viktor Dobranić, mentor koji me prije deset godina učio prvim koracima u pčelarstvu. Sve što mi je trebalo, kao početniku pčelaru, prenijeti i naučiti me, to je činio on. Danas imam 40 košnica. Svake godine prisustvujem barem jednom natjecanju koje mi je potvrda za kvalitetan rad. Sav med prodajem na kućnom pragu i moji su kupci iznimno zadovoljni te mi se uvijek vraćaju. Zahvalan sam i supruzi Jeleni te kćerki Emi koje su mi velika podrška u radu, a vole mi i pomagati kod proizvodnje meda, zaključuje Dražen kojem čestitamo na ovoj nagradi i želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije