Komentar za povjesnicu

MUZEJ MEĐIMURJA ČAKOVEC Posebno priznanje Hrvatskog muzejskog društva ući će u povjesnicu

- Od 171 muzeja u Hrvatskoj, naći se između nekolicine nagrađenih i prepoznatih nama je velika čast - ponosno je rekla ravnateljica Maša Hrustek Sobočan

Veliki je dan bio 16. listopada 2020. godine i zacijelo će ući u muzejsku povjesnicu Međimurja. Kao što smo već pisali, toga je dana čakovečki Muzej Međimurja dobio posebno priznanje u kategoriji za provedeni pedagoško-edukacijski program u 2019. godini.

>> FOTO Muzeju Međimurja Čakovec dodijeljeno priznanje Hrvatskog muzejskog društva

Svečanost je održana u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a nagradu je preuzela ravanteljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan. Ocjenjivački sud za dodjelu Nagrada HMD-a imao je težak zadatak izbora između 49 pristiglih prijava, ne samo zbog brojnosti prijava, već i zbog njihove kvalitete, stoga su dodijeljena i posebna priznanja. Posebno priznanje u kategoriji za provedeni pedagoško-edukacijski program u 2019. godini dodijeljeno je Muzeju Međimurja Čakovec za projekt “Muzej za pogled 2019. – pedagoško-edukativni projekt s djecom iz autističnog spektra”.

Kako je ravnateljica komentirala nagradu?

– U registar muzeja u Republici Hrvatskoj upisano je ukupno 171 muzeja. Naći se između nekolicine nagrađenih i prepoznatih nama je velika čast. Hrvatsko muzejsko društvo postoji 74 godine i biti izabran za njihovu nagradu veliki je prestiž na nacionalnom nivou u muzejskoj struci – istaknula je s ponosom.

Treba reći kako će u Muzeju i dalje podržavati takve projekte, a moto bi im mogle biti riječi koje izrekao na konferenciji za medije župan Matija Posavec.

– Lanac je jak samo onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika – rekao je. Muzej Međimurja će stati iza te najslabije karike, a to su djeca s posebnim potrebama pa se stoga nemojmo čuditi ugledamo li međimurske muzealce i njihove suradnike već s prvim epidemiološkim uvjetima u akciji, a pobjednički tron neće ni tada biti upitan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije