u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir

NAJPOZNATIJI KARIKATURIST MEĐIMURJA Otvorena godišnja izložba karikatura, izlaže i Damir Novak

Izložba će biti otvorena do 25. listopada, a Damir se predstavlja sa svojih pet decentnih karikatura

Prije dva dana u zagrebačkoj Galeriji Zvonimir otvorena je godišnja izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista u zagrebačkoj galeriji Zvonimir.

Izlaže i Damir Novak, najpoznatiji karikaturist Međimurja. To je 34. Izložba sa 150 recentnih radova članova tog društva. Na njoj se predstavljaju hrvatski autori koji objavljuju karikature u dnevnom tisku i poznati su široj javnosti, ali i one koji objavljuju karikature u lokalnim listovima i dobivaju nagrade na međunarodnim festivalima karikature.

Izlaže četrdesetak karikaturista, među kojima su i Srećko Puntarić, Nik Titanik, Joško Marušić i drugi, a među njima je već davno afirmirani 60-godišnji Damir Novak iz Malog Mihaljevca. Kako je napomenuto u najavi, izložbe karikatura imaju posebnu važnost posljednjih godina u kojima su one gotovo potpuno i to sasvim neopravdano izgubila svoje mjesto u hrvatskim tiskanim medijima.

Hrvatsko društvo karikaturista, osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem promicanja karikature u Hrvatskoj, kao i promicanja hrvatske karikature u svijetu, a u čemu “naš” Damir prednjači. Izložba će biti otvorena do 25. listopada, a Damir se predstavlja sa svojih pet decentnih karikatura ili kako to karikaturisti kažu na jednom staklu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije