TKO BI IM ODOLIO

ONI SU SIMBOL JESENI Znate li kako kod kuće u pećnici ispeći kestene?

Kesteni su jedan od glavnih simbola jeseni: Znate li kako ih ispeći kod kuće?

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i
naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na
svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji
na sebi imaju bilo kakvu rupicu. Dobar plod prepoznat ćete jednom
metodom – lagano ga pritisnite vrhovima prstiju – trebao bi biti
blago mekan. 

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali
pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda – ne
predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih
isperite pod vodom.

Zatim ih stavite u plitku posudu za pečenje i pazite da ne budu
preblizu jedan drugome.  Pecite u pećnici zagrijanoj na
200°C otprilike 30 minuta. Ogulite koru dok su još
topli. Osim što ih možete jesti tako pečene, možete
napraviti kesten pire, razne namaze i juhe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije